MM-kisojen heittopussi Itävalta taktikoi härskisti, jälki oli rumaa – kotiyleisö pettyi Toni Söderholmin Saksaan

Julkaistu:

MM-kiekko
Suomen lohkon kärkinelikko on selvillä. Toisessa lohkossa Itävalta luovutti ottelun Tshekkiä vastaan käytännössä jo ennen sen alkua.
Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon puolivälieräjoukkueet varmistuivat, kun Yhdysvallat kaatoi Saksan 3–1.

Tulos tarkoitti, että molemmat joukkueet varmistivat jatkopaikkansa Suomen ja Kanadan seuraksi.

Kosicen slovakialainen kotiyleisö pettyi sen sijaan pahanpäiväisesti, sillä kisaisäntä Slovakia menetti mahdollisuutensa jatkoon.

Slovakian toiveet olivat pitkään elossa, sillä vielä kahden erän jälkeen Toni Söderholmin valmentaman Saksan ja USA:n välinen ottelu oli tasan 1–1.

Slovakian jatkohaaveet olisivat pysyneet elossa, jos Saksa olisi pystynyt voittamaan ottelun.

A-lohkon kärkinelikon järjestys on vielä täysin auki. Suomi johtaa lohkoa. Lohkovoitto on täysin Leijonien omissa käsissä, kun jäljellä ovat vielä ottelut Ranskaa ja Saksaa vastaan.


Sunnuntain toisessa alkuillan ottelussa Tshekki murjoi Itävallan tylyin lukemin 8–0. Tshekiltä kolmen tehopisteen niiloina häärivät Radek Faksa (1+2), Jan Kolar (1+2) ja Dominik Kubalik (1+2).

Itävalta oli tosin luovuttanut ottelun käytännössä jo ennen sen alkua.

Alppimaa jätti avainpelaajiaan katsomoon, ja lähti otteluun vain kolmella ketjulla ja kahdella ylimääräisellä pelaajalla eli kokoonpanossa oli kolmen miehen vajaus.

Tolppien väliin se laittoi toistaiseksi kaikki pelit sivusta seuranneen Lukas Herzogin.

Syy toimintaan oli, että Itävallalla on maanantai-iltana edessään huipputärkeä B-lohkon jumbokamppailu Italiaa vastaan, ja se halusi antaa lepoa avainpelaajilleen.

Itävalta ei mitä todennäköisimmin uskonut voivansa pärjätä Tshekkiä vastaan.

Sekä Italia että Itävalta ovat nyt hävinneet turnauksen kaikki kuusi otteluaan. Niiden keskinäisen ottelun häviäjä putoaa A-sarjasta.

B-lohkossa kärkinelikon tilanne on todella kimurantti ennen viimeisiä lohkopelejä. Tshekin, Venäjän, Sveitsin ja Ruotsin keskinäinen järjestys on vielä täysin auki. (Sarjataulukot jutun alla.)

Suomen A-lohkon voittaja kohtaa puolivälierissä B-lohkon nelosen ja kakkonen kolmosen.

MM-ohjelma

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt