Arvostettu suomalainen NHL-kykyjenetsijä arvioi Jack Hughesia ja Kaapo Kakkoa – ”Tästä kaksikosta molemmat ovat sellaisia”

rac

Julkaistu:

mm-kiekko
Jack Hughes ja Kaapo Kakko kamppailevat NHL:n ykkösvarauksesta.
Jack Hughes vai Kaapo Kakko? Siinä kysymys, johon saadaan vastaus 21. kesäkuuta NHL:n varaustilaisuudessa Vancouverissa.

New Jersey Devilsin GM Ray Shero päättää, kumpi heistä on tämän kesän ykkösvaraus.

Selvä ennakkosuosikki arvioissa on Hughes, ja Kakon uskotaan menevän toisena varaavalle New York Rangersille.

Joukkueiden paikalliskilpailijan New York Islandersin kykyjenetsintäpomo Veli-Pekka Kautonen ei luonnollisesti voi paljastaa ammattisalaisuutta eli sitä, kumman hän varaisi itse.

Kosicessa MM-turnausta seuraava Kautonen suostuu antamaan muilta osin lausuntoja kaksikosta.

– Siinä mielessä vertailu on helppo, että molemmat ovat älyttömän hyviä pelaajia, joilla on loistavat kiekolliset taidot ja peliäly, Kautonen sanoo Ilta-Sanomille.

– Jos mennään detaljeihin, Hughes on tällä hetkellä ehkä pikkuisen parempi luistelija. Kakko pystyy kokonsa puolesta kamppailemaan tällä hetkellä paremmin, mutta näin on varmaan myös tulevaisuudessa.

– Olen tavannut Hughesin vanhemmat ja nähnyt veljiä, eikä hän varmaankaan enää juuri kasva pituutta, Kautonen summaa.

Hän lisää perään, että voimaa Hughes saa varmasti vielä lisää. Tällä hetkellä amerikkalaisen mitoiksi ilmoitetaan 178 senttiä ja 75 kiloa. Kakon vastaavat ovat 187/86.

– Kakko pystyy suojaamaan kiekkoa ja olemaan vaarallinen oma itsensä. Hughes vastaa siihen jalalla, ja kun nykysäännöillä ei saa koukkia tai kahvata, siihen on vaikea vastata. Se on vaivattoman näköistä.


MM-turnauksessa ero on ollut sikäli merkittävä, että Kakko on pystynyt pyörittelemään NHL-tähtiäkin fyysisesti. Hughes on monessa pelissä seilaillut pelin ulkopuolella, kierrellyt ja kaarrellut.

– Se oli mielestäni nähtävissä jopa Britanniaa vastaan ensimmäisessä erässä. Toisessa ja kolmannessa erässä Hughes meni väleihin ja ajoi maalille.

Kakko pelasi täyden kauden miesten pelejä SM-liigassa. Hughes on pelannut Yhdysvaltojen kehitysohjelmassa juniorimaajoukkueessa.

– Hän on pelannut joitain yliopistopelejä, mutta valtaosa peleistä on junnuturnauksia ja USHL:ää, joissa on valitettavasti välillä Hughesille ja hänen ketjukavereilleen liian helppoja 5–6 tehopisteen pelejä.

– He ovat niin ylivoimaisia, etteivät ne pelit kehitä optimitasolla.

Jonain toisena varausvuonna Kakko voisi olla selvä ykkösvaraus.

– Se on draftin ikuinen dilemma. Pittsburgh sai aikoinaan Jevgeni Malkinin kakkosena, Kautonen toteaa vuoden 2004 varaustilaisuudesta, jonka ykkönen oli Aleksandr Ovetshkin.

– Välillä taas on heikompia vuosia, jolloin tietää saavansa pelaajan muttei välttämättä franchise-pelaajaa. Tästä kaksikosta molemmat ovat sellaisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt