Ranskan maalivahti Sebastian Ylönen tuntee Juhani Tammisen vain isänsä videonauhoilta: ”Luulen, että se riittää”

Julkaistu:

mm-kiekko
Ranskan MM-joukkueessa on monta SM-liigasta tuttua pelaajaa. Toisen polven ranskansuomalainen Sebastian Ylönen on yksi heistä.
Jääkiekon MM-turnauksessa tänään Kosicessa Suomen kohtaavan Ranskan joukkueessa on monta pelaajaa, jotka ovat kiekkoilleet vastustajan kotimaassa. Ranskan maalivahti Sebastian Ylönen keräsi toissa sarjakaudella kokemusta Suomen kaukaloista.

Ranskan entisen arvokisavahdin, suomalaislähtöisen Petri Ylösen poika pelasi 2017–18 sekä Liigassa että sarjaporrasta alempana Mestiksessä. Liigassa seura oli raumalainen Lukko, Mestiksessä lainapestillä KeuPa ja loppukaudesta Jokipojat.

– Suomen-reissu oli kokemuksena hyvä, mutta en saanut paljon peliaikaa. Opin kuitenkin ammattimaisesta jääkiekosta paljon. Se on Suomessa eri tasolla kuin Ranskassa, Ylönen vertaa.
Päättyneen kauden hän pelasi Ranskan liigan Anglet’ssa, joka säilytti sarjapaikkansa karsinnoissa. Tulevalla kaudella seura Ranskassa on Gap.

– Olin viime kaudella loukkaantuneena, joten pelejä ei kertynyt paljon. Minun täytyy saada alle ehjä kausi, ja sen jälkeen tavoittelen pelipaikkaa muualta Euroopasta, Ruotsista tai Suomesta, hän suunnittelee.

”Tamin” maine kiirinyt

Ylösen isä Petri pelasi Ranskan maalivahtina muun muassa Albertvillen 1992 olympiakisoissa ja kolme vuotta myöhemmin MM-Ruotsissa.

Ranska ylsi 1995 Tukholmassa Juhani Tammisen valmennuksessa MM-puolivälieriin saakka, mutta putosi jatkosta Suomelle.

– Mielenkiintoinen persoona. En ole tavannut häntä (Tammista), mutta olen nähnyt isäni videonauhoilta. Luulen, että se riittää, Sebastian Ylönen sanoo.


Ranska on saanut viidestä MM-ottelustaan yhden pisteen, hävitystä voittomaalikilpailusta Tanskaa vastaan. Ylönen pelasi seuraavassa Yhdysvallat-ottelussa, jonka Ranska hävisi 1–7.

– Tein pari virhettä. Tiesimme Yhdysvallat etukäteen kovaksi. Kanadaa vastaan (tappio 2–5) pelasimme jo paremmin.

Bertrandilla Suomen mestaruus

Tämänkertaisten MM-kisojen Ranskan toistaiseksi parhaan pistemiehen Anthony Rechin kanssa on 3+1 pistettä koonnut hyökkääjä Damien Fleury, joka kaudella 2017–18 pelasi Ylösen tavoin Lukossa.

Ranskan maajoukkueen pelaajista vaikuttavimman uran SM-liigassa on pelannut MM-Slovakiassa 1+2 pistettä tehnyt hyökkääjä Charles Bertrand. Hän on pelannut SM-liigassa lähes 250 runkosarjaottelua. 28-vuotias Bertrand voitti viime vuonna Suomen mestaruuden Kärpissä ja oli runkosarjan pistepörssin viides lukemin 32+19.


Suomen MM-miehistön hyökkääjä Joel Kiviranta on pelannut SM-liigaa Bertrandin kanssa vaasalaisessa Sportissa.

– Hän on näppärä pelaaja, yksi parhaista, joiden kanssa olen päässyt pelaamaan. On erittäin hyvä luistelemaan, tekee maaleja, ja kädet käyvät. Bertrand on huikea tyyppi kaukalon ulkopuolellakin, Kiviranta kehuu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt