Tästä asiasta Leijonien luottomaalivahti on erityisen onnellinen – ”Homma on mennyt juuri niin kuin on sovittu”

Julkaistu:

MM-kisat
Kevin Lankinen nauttii uransa ensimmäisistä MM-kisoista.
Näyttää vahvasti, että Kevin Lankinen on lukittu Leijonien ykkösmaalivahdiksi Slovakian MM-turnauksessa.

Kaikki kolme Suomen maalivahtia ovat päässeet pelaamaan meneillään olevissa kisoissa, mutta Lankinen on pelannut heistä eniten. Kolmessa pelissä hänen torjuntaprosentikseen on kirjattu hulppea 94,44.

Suomen MM-joukkueen maalivahtien peluutuksesta ja marssijärjestyksestä on riittänyt vuosien varrella porua. Jos valintarulettia pyöritellään turnauksen aikana liikaa, päävalmentajalla voi olla turnauksen ratkaisuvaiheissa käytettävissä vain itseluottamuksensa kanssa tuskailevia veräjänvartijoita.

Nyt tilanne vaikuttaa selvältä eli Lankisella tuntuu olevan ykkösmaalivahdin vastuu. Hän ei itse sitä ymmärrettävästi julista, mutta kehuu silti vuolaasti maalivahtien peluutusta.

– Rytmi on tuntunut juuri sopivalta. On ollut kiva päästä pelaamaan, mutta on ollut pari välipäivääkin. Akut ovat täynnä, ja virtaa riittää sitten, kun pelaan. Valmennus on tehnyt hyvää työtä peluutuksen suhteen, Lankinen totesi.

Uransa ensimmäisessä miesten MM-turnauksessa mustaa pysäyttävä Lankinen hehkuttaa Leijonien otteita ylipäätään.

– Minusta olemme pelanneet tosi hyvää lätkää heti ensimmäisestä pelistä. Homma on ollut juuri sellaista kuin on sovittu. Puolustus on ollut tiivistä, joten on ollut helppoa torjua.

Leijonilla oli lauantaina vapaaehtoinen harjoitus. Lankinen valitsi kevyen verryttelyn ja osallistumisen Leijonien pallorinkiin, jossa sattuu ja tapahtuu.

– On vähän kevyempi päivä. Mulle se tarkoittaa pallottelua ja venyttelyä. Tämä viikko on ollut aika intensiivinen, joten nyt otetaan vähän iisimmin, Lankinen tuumi.


Kuka on Leijonien palloringin kuningas?

– Arttu Ilomäki pitää itseään kurkona, mutta Kristian Kuusela hoitaa kokemuksen tuomalla varmuudella kuninkaan viitan kotiin.

Entäs kuka on heikoin lenkki?

– Olen ehkä itse maalivahdin jaloillani aika heikko. Mutta Juhani Tyrväinen on myös... Jos hänellä on jotain jalkapallotaustaa, ainakaan se ei tule millään tavalla esille, Lankinen väritteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt