Keskushyökkääjien loukkaantumiset varjostavat Leijonien MM-turnausta – Kristian Kuuselasta ratkaisu kiperään ongelmaan?

Julkaistu:

MM-kisat
Kristian Kuusela voisi ottaa keskushyökkääjän hommat haltuun.
Lauantaina varmistui, että Suomen hyökkääjän Eetu Luostarisen MM-kisat ovat ohi loukkaantumisen takia.

Luostarisen loukkaantumisen lisäksi Juho Lammikko on ollut sairauslomalla turnauksen alusta. Näin ollen Leijonia uhkaa pula keskushyökkääjistä.

Kuka laitahyökkääjistä voisi siis tarvittaessa siirtyä sentterin hommiin? Katseet kääntyvät konkarihyökkääjä Kristian Kuuselaan.

– Myös minä kaatuisin Kuuselan puoleen. Hän on pelannut pitkään ja pystyy puolustamaan riittävän fiksusti, kun kiekko on Leijonien puolustuspäässä. Kuusela on myös ihan ok kamppailija, Ilta-Sanomien ja Telian asiantuntija Ismo Lehkonen sanoo.

Uransa ensimmäisiä MM-kisojaan pelaava Kuusela, 36, on Suomen MM-joukkueen vanhin pelaaja. Hän iski ensimmäisen maalinsa MM-tasolla perjantaina ottelussa Britanniaa vastaan.

– Tässä joukkueessa on niin paljon umpilaitureita, että Kuusela on erittäin hyvä vaihtoehto. Jere Sallinen olisi automaatio keskelle, mutta hän oli Britannia-pelistä pois. Jos Sallisellakin on jotain vaivaa, Kuusela täytyy laittaa yhä suuremmalla syyllä sentteriksi, Lehkonen pohtii.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei ottanut perjantaina kantaa, kuka voisi olla sopiva siirtymään keskushyökkääjäksi.

Lammikon tilanteesta päävalmentaja totesi, että se ”selviää parin päivän sisällä”. Lammikko harjoitteli kevyesti jäällä jo perjantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt