Suomi nousi MM-lohkonsa kärkeen – ikävä loukkaantuminen varjosti voittoa Britanniasta

Julkaistu: , Päivitetty:

MM-kiekko
Joel Kiviranta ja Kristian Kuusela avasivat maalitilinsä MM-tasolla.
  • Suomi–Britannia 5–0 (0–0, 3–0, 2–0)
Suomi nousi perjantaina MM-kisojen alkulohkon A piikkipaikalle, kun se kaatoi Britannian.

Suomi on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta neljä saalistanut 13 pistettä. Saksalla on 12 pistettä. Se on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Suomi.

Suursuosikkina otteluun lähtenyt Suomi ei voittanut ottelua aivan rallatellen, sillä avauserän jälkeen tilanne oli vielä 0–0. Joukkueiden välinen suuri tasoero ei kuitenkaan jäänyt missään vaiheessa epäselväksi.

Leijonat sai maalihanansa auki, kun toista erää oli pelattu ainoastaan 24 sekuntia. Toni Rajala viimeisteli Leijonille vapauttavan osuman, kuten IIHF:n Twitterissä julkaisemalta videolta voi havaita.Suomi alkoi mennä menojaan, kun Atte Ohtamaa muutti tilanteeksi 2–0 tarkalla laukauksellaan ajassa 25.08.Suomi sai ikäviä uutisia ottelun toisessa erässä, kun keskushyökkääjä Eetu Luostarinen loukkaantui. Nuoren hyökkääjän polvi vääntyi ilkeästi kontaktitilanteessa. Keskushyökkääjä joutui poistumaan hallilta keppien avulla ja oikea jalka vahvasti paketissa.

Pahimmassa tapauksessa hänen kisarupeamansa on ohi.
Joel Kiviranta vei Leijonat toisen erän loppupuolella kolmen maalin karkumatkalle uransa ensimmäisellä MM-maalilla.36-vuotiaana MM-jäillä debytoinut Kristian Kuusela teki ensimmäisen kisamaalinsa tyhjään maaliin ottelun lopussa. Syötön hänelle tarjosi herrasmiesmäisesti Veli-Matti Savinainen.

Loppunumerot viimeisteli Mikko Lehtonen 11 sekuntia ennen ottelun päättymistä.Maalivahti Jussi Olkinuora pelasi MM-debyytissään nollapelin. Hänelle kertyi 12 torjuntaa. Olkinuora sai syöttöpisteen Suomen avausmaaliin.

Suomi voitti Britannian ensimmäisen kerran MM-tasolla. Britannia löi Suomen Ranskassa vuonna 1951 osumin 6–3. Se oli parempi myös Yhdysvalloissa vuonna 1962 maalein 7–5.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt