MM-isäntä Slovakia sai balsamia haavoihinsa nujertamalla Ranskan – haaveet jatkopaikasta yhä elossa

Julkaistu:

MM-kiekko
Perjantain päiväpeleissä kohtasivat Itävalta ja Norja sekä Ranska ja Slovakia.
Lopputulokset:
  • Itävalta–Norja 3–5
  • Ranska–Slovakia 3–6
Miesten jääkiekon MM-kisojen isäntämaa Slovakian alkusarja on sujunut varsin mollivoittoisesti, kun se kärsi synkät viime hetken tappiot Saksalle ja Kanadalle. Lisäksi tappiosarakkeeseen tuli merkintä ottelusta Suomea vastaan.

Perjantain päiväpelissä Slovakia sai hieman balsamia haavoihinsa, kun se myllytti Ranskan kumoon lukemin 6–3. Samalla sen mahdollisuudet jatkopeleihin pysyvät voimassa, tosin ne eivät ole enää omissa käsissä. Joukkue nousi ainakin hetkellisesti A-lohkossa viidenneksi. Sillä on viiden ottelun jälkeen koossa kuusi pistettä, ja se kohtaa alkusarjassa vielä Britannian ja Tanskan.

Slovakian on nyt pelannut yhden ottelun enemmän kuin lohkon kärkinelikko eli Saksa, Suomi, Kanada ja Yhdysvallat. Lohkonelonen Yhdysvalloilla on ennen viidettä peliään koossa kahdeksan pistettä.

Ranska-ottelussa Slovakia sai maalihanansa auki ensimmäisen erän 13. minuutilla, kun Richard Pánik iski ylivoimalla. Ranska haastoi osuman maalivahdin häirinnästä, mutta videotarkastuksen jälkeen maali pysyi voimassa (maali nähtävissä alta).

Erän viimeisellä minuutilla Matus Sukel kaunisteli taukojohdon 2–0:aan.
Libor Hudáček ehti iskeä toisessa erässä lukemat 3–0:aan ennen kuin Ranska aloitti vajaaksi jääneen kirinsä. Antonin Manavian ja KalPastakin tuttu Alexandre Texier nostivat osumillaan Ranskan maalin päähän.


Tällä kertaa Slovakia ei kuitenkaan menettänyt johtoaan, sillä kolmannessa erässä Erik Černák, alivoimalla asunut Michal Čajkovský ja ylivoimalla onnistunut Ladislav Nagy varmistivat voiton isännille.

Ranskan Anthony Rech kavensi loppulukemiksi vielä 3–6, mutta tappio tietää sitä, että Ranska joutuu vielä taistelemaan sarjapaikastaan. A-lohkon putoajan paikalla olevalla Britannialla on ennen illan Suomi-ottelua nolla pistettä, Ranskalla pisteitä on yksi.

Iltapäivän toisessa ottelussa B-lohkossa Norja voitti Itävallan 5–3. Voitto oli Norjalle tärkeä, sillä se pääsi pois nollakerhosta ja otti hajurakoa putoajan paikkaan. Itävalta on edelleen lohkossa ilman pisteitä ja tällä hetkellä lohkojumbona putoajana.

MM-kisoissa pelataan perjantaina vielä kaksi ottelua. Kello 21.15 alkavissa iltapeleissä kohtaavat Suomi ja Britannia (A-lohko) sekä Tshekki ja Italia (B-lohko).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt