Saako jääkiekkoilija naisilta huomiota Britanniassa? MM-joukkueen hyökkääjältä tyhjentävä vastaus

Julkaistu:

MM-kisat
Britannia pelaa jääkiekon MM-kisoissa 25 vuoden tauon jälkeen.
Kerran menin ravintolaan, sieltä naisia saa. Mut ne katsoivat vain yhtä jääkiekkoilijaa. Näin laulaa Eppu Normaali, jonka riimittely saattaa pitää paikkansa Suomessa, muttei Britanniassa.

Britanniaa Slovakian MM-turnauksessa edustava Joseph Lewis, 26, vahvistaa asian.

– Ei jääkiekolla saa naisten huomiota Britanniassa. He kysyvät, että miksi et ole rugbyn pelaaja tai jalkapalloilija, Lewis naurahtaa.

Walesin Newportissa syntynyt Lewis tosin sanoo, että Britannian kiekkoilu on kehittynyt ja kasvanut viime vuosina. Yksi osoitus siitä on paikka MM-kisoissa.

Edellisen kerran Britannia osallistui A-sarjan MM-kisoihin vuonna 1994, jolloin se hävisi kaikki kuusi otteluaan maalierolla 9–49. Slovakiassa Britannia on hävinnyt neljä ottelua maalierolla 4–26.

Muutenkin Britannian luvut ovat karuja jääkiekon huippumaihin verrattuna. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n mukaan maassa on yhteensä reilut 8000 rekisteröityä pelaajaa ja Britannian maailmanranking-sijoitus on 22.

– Toivottavasti MM-kisapaikkamme innoittaisi brittilapsia laittamaan luistimet jalkaan ja ottamaan mailat käteen, Lewis tuumaa.


Ainakin Lewis itse on innoissaan MM-kisoihin selviytymisestä, vaikka hän on joukkueessa niin sanotun vilttiketjun miehiä.

– Tämä on ollut unelma, josta tuli totta. Jonkun pitäisi tosin nipistää minua, jotta tietäisin todella olevani täällä. Hallin käytävillä tulee vastaan lajin supertähtiä. Esimerkiksi Yhdysvaltain joukkueessa on Jack Eichel ja kumppanit, brittihyökkääjä hehkuttaa.

Kiekkokärpänen puraisi Lewisiä ahnaasti, kun hän oli pikkupoikana katsomassa Cardiff Devilsin miesten joukkueen peliä. Pelin nähtyään hän halusi itse kokeilla lajia.

Hänen idolinsa oli venäläisraketti Pavel Bure.

– Briteistä oli vähän hankalaa löytää suurta esikuvaa.

Lewis pelaa tätä nykyä ammatikseen Saksan kakkosliigassa ESV Kaufbeurenin joukkueessa. Joukkuetovereinaan hänellä on suomalaisista ollut Sami Blomqvist, Jere Laaksonen ja Ossi Saarinen.

– He ovat hyviä kavereitani. Täytyy ilmoittaa heille, että minua haastateltiin suomalaiseen lehteen! Uskomatonta!

Suomi kohtaa Britannian perjantaina. Tilastokummajainen on, ettei Leijonat ole koskaan voittanut Britanniaa MM-tasolla. Edellisen kerran maat kohtasivat vuonna 1962, jolloin Suomi hävisi 5–7.

– Meillä ei ole NHL-pelaajia, mutta ei Suomenkaan MM-joukkueessa ole NHL-paikkaansa vakiinnuttaneita miehiä. Sittenhän joukkueet ovat tasaväkisiä, Lewis värittelee.

– No, vakavasti ottaen Suomi on erittäin nopea ja taitava joukkue. Ja Kaapo Kakko on tietysti loistava pelaaja, hän jatkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt