Venäjällä äimistellään ihmelapsi Kaapo Kakkoa – pelaa maagisesti MM-kokoonpanossa, joka on venäläisten mukaan hirveä

Julkaistu:

MM-kiekko
Kaapo Kakon otteita ylistetään myös itänaapurissa. Suomen liito MM-turnauksessa on yllättänyt.
Slovakiassa pelattavat jääkiekon MM-kisat ovat olleet 18-vuotiaan suomalaishyökkääjän Kaapo Kakon näytös.

Kakko on iskenyt neljässä alkusarjan ottelussa jo kuusi maalia. Hyökkääjän torstaina Tanskaa vastaan taituroima osuma oli monien mielestä kisojen kaunein.

Kakon tehokkuus on noteerattu muuallakin kuin Suomessa. Venäjällä Kakon pelaamista ihmeteltiin jo ennen MM-turnauksen alkua, ja ylistys on vain lisääntynyt kisojen edetessä.

Venäläislehdet ovat kutsuneet Kakkoa muun muassa suomalaiseksi timantiksi, ihmelapseksi ja talentiksi, josta kaikki kykyjenetsijät ovat haltioissaan.

– Slovakian MM-kisoihin on tullut tukku NHL-tähtiä, mutta äänekkäimmin ei puhuta (Aleksandr) Ovetshkinista tai (Patrick) Kanesta, vaan 18-vuotiaasta Kakosta. Miten hän pystyy tuollaiseen tuon ikäisenä? venäläissivusto Championat kirjoitti.

– Kakon peliäly todellakin häkellyttää. Nuori suomalainen ei koskaan hätiköi kaukalossa, vaan tekee punnittuja ratkaisuja. Kakolla on pehmeät kädet, mikä mahdollistaa vastustajien päihittämisen jäällä ja nerokkaiden syöttöjen antamisen, urheilulehti Sovetski Sport analysoi.
Kakon lisäksi Venäjällä on hämmästelty Suomen ennestään tuntemattoman joukkueen otteita. Suomi on voittanut neljästä MM-ottelustaan kolme (Kanadan, Slovakian ja Tanskan) ja hävinnyt jatkoajalla Yhdysvalloille.

Leijonien MM-ryhmässä on 18 MM-ensikertalaista ja vain kaksi NHL-pelaajaa. Venäjän suurimpiin urheilumedioihin kuuluva Sport Ekspress äimisteli, että Leijonat voitti turnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluvan Kanadan ja melkein päihitti nimekkään USA:n siitä huolimatta, että ”Suomella on hirveä kokoonpano”.

Itänaapurin media on kuitenkin muistuttanut, että ”hirveällä kokoonpanolla” on ennenkin menestytty MM-kaukalossa, kun taas Venäjän tähtijoukon taival on päättynyt useamman kerran pettymykseen.

Venäjä on saanut tämänkin vuoden MM-karkeloihin suuren joukon Ovetshkinin, Jevgeni Malkinin ja Nikita Kutsherovin kaltaisia NHL:n supertähtiä. Toistaiseksi Venäjä on voittanut kaikki neljä otteluaan, joissa se on kohdannut Norjan, Itävallan, Tshekin ja Italian.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt