Tanskan maalivahti äimisteli Kaapo Kakkoa – ”Voi saada näyttämään naurettavalta”

Julkaistu:

MM-kiekko
Sebastian Dahmin ja Tanskan turnaus jatkui kirvelevällä tappiolla Leijonille, jonka ratkaisupelaajaksi nousi taas Kaapo Kakko.
Tanska tarjosi Leijonille varsin tasapäisen ja odotetun kovan vastuksen.

Juutit joutuivat kuitenkin taipumaan 1–3-tappioon. Kokenut maalivahti Sebastian Dahm, 32, kiitteli kuitenkin edessään pelannutta joukkuetta.

– Pelasimme hyvin. Seurasimme pelisuunnitelmaamme, olimme taktisesti hyviä ja taistelimme kuten tanskalaisten viikinkien pitäisikin, Dahm hymähti IS:lle.

Dahm voi taputella myös itseään selkään, sillä hän torjui komeat 34 laukausta.

– Nostan hattua Suomelle. Hekin pelasivat tosi hyvin ja olivat hyvin taktisia. Heillä on lukuisia MM-kisojen ensikertalaisia, mutta joukkue näyttää silti siltä, että heillä olisi valtavasti kokemusta, Dahm ylisti Suomea, jonka joukkueesta iso osa pelasi jo pitkällä MM-leirityksellä yhdessä.

Ottelun käänteentekevä pelaaja oli 18-vuotias Kaapo Kakko, joka jallitti Dahmin upeasti toisessa erässä ja tasoitti ottelun 1–1:een, kun Leijonat oli ajautunut pieneen pinteeseen.

– Tanskalaisena ja ihan maalivahtina yleisesti ottaen on hienoa päästä pelaamaan seuraavan sukupolven kärkipelaajia vastaan. Luulin skoutanneeni hänet hyvin ja tein kaiken voitavani, mutta tuon kaliiberin pelaajat voivat saada sinut näyttämään naurettavalta, vaikka tekisi kaikkensa. Nostan hattua, Dahm sanoi.

– Luulin, että hän laukoo. Pelasin itseni vähän liian kauas maalista ja se oli siinä, Dahm sanoi avausmaalista.
Tanska on Suomen kohtaamisen lisäksi voittanut Ranskan 5–4 rankkareilla, hävinnyt Saksalle 1–2 ja voittanut Britannian 9–0.

Tie pudotuspeleihin näyttää kiviseltä.

– Tämä on yksi turnauksista, joissa olemme tosi lähellä, mutta silti jo aika monen pisteen päässä nelossijasta, joka on tavoitteemme. Saksaa vastaan olimme hyvin lähellä ja meidän olisi pitänyt saada jotain pisteitä, mutta kiekkojumalat eivät olleet puolellamme.

– Tarvitsisimme vähän onnea. Tänään Suomen kolmas maali osui suomalaispelaajan lapaan maalin edessä 1–2-tilanteessa. Ehkä me olisimme voineet saada samanlaisen maalin. Olemme pelanneet tosi hyvän turnauksen, mutta Tanskan joukkueena tarvitsemme aina vähän myös pomppuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt