Ruotsissa hehkutetaan: ”Tre Kronorilla on MM-historiansa paras joukkue” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Ruotsissa hehkutetaan: ”Tre Kronorilla on MM-historiansa paras joukkue”

Ruotsilla on nimivahva joukkue Slovakian MM-kisoissa.

Julkaistu: 16.5.2019 20:12

Mats Wennerholm pitää Gabriel Landeskogin saapumista Ruotsin joukkueeseen parhaana mahdollisena asiana.

Ruotsalainen jääkiekkotoimittaja Mats Wennerholm pohti Ruotsin MM-joukkueen iskukykyä kolumnissaan Aftonbladetissa uusien NHL-vahvistusten vahvistamisen jälkeen.

Arvostettu kolumnisti uskoo, että John Klingbergin, 26, ja Gabriel Landeskogin, 26, saavuttua Bratislavaan, joukkueen kokoonpano on Ruotsin MM-historian paras.

Väite on kova, sillä kuten Wennerholm kirjoittaa, esimerkiksi vuoden 1998 Zürichin kultajoukkueessa olivat NHL-tähdistä mukana muiden muassa Peter Forsberg, Mats Sundin, Mikael Renberg, Ulf Dahlén, Fredrik Modin ja Niklas Sundström.

Ruotsalaistoimittaja uskoo etenkin NHL:ssä Colorado Avalanchen kapteenina toimivan Landeskogin kohottavan Ruotsin joukkueen osakkeita merkittävästi.

– Hänen saapumisensa kisoihin on parasta, mitä voi tapahtua, Wennerholm kirjoittaa.

Kolumnisti hehkuttaa Landeskogin olevan täysi paketti, joka on samaan aikaan sekä maalitykki, kovan pelin taitaja että johtaja.

Näille puheille on myös katetta, sillä tukholmalaisesta tuli aikanaan NHL:n historian nuorin kapteeni ennen 20:tta syntymäpäiväänsä ja tällä kaudella hän oli sarjan paras ruotsalainen maalintekijä yhdessä Viktor Arvidssonin kanssa 34 osumallaan.

Tre Kronor aloitti Slovakian MM-turnauksen tappiolla Tsekkiä vastaan. Sen jälkeen Ruotsi kaatoi Italian ja Norjan murskalukemin. Torstaina se pöllytti Itävallan 9–1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?