Kaapo Kakkoa ylistetään Ruotsissa – arvostettu kolumnisti vertaa jo NHL-legenda Peter Forsbergiin - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kaapo Kakkoa ylistetään Ruotsissa – arvostettu kolumnisti vertaa jo NHL-legenda Peter Forsbergiin

Kaapo Kakko on ollut liekeissä Slovakian MM-kisoissa.

Julkaistu: 16.5.2019 17:54

Ruotsalaistoimittaja Mats Wennerholmin mukaan Kaapo Kakko on reilusti edellä Jack Hughesia.

Pitkän linjan ruotsalainen urheilutoimittaja Mats Wennerholm ylistää Kaapo Kakkoa, 18, estoitta Aftonbladetin kolumnissaan.

Hän kirjoittaa eron Kakon ja ikätoveri Jack Hughesin välillä olevan juuri nyt suuri suomalaisen eduksi.

Wennerholm kirjoittaa Hughesin näyttäneen eilisessä Suomen ja Yhdysvaltain kohtaamisessa juniorilta aikuisten joukossa, siinä missä Kakko näytti fyysisesti ja pelillisesti aikuiselta.

Hän esittää esimerkin tilanteesta, jossa mainittu kaksikko on kaksinkamppailussa USA:n puolustusalueella. Kakko kurvasi tilanteesta ulos kiekon kanssa amerikkalaisen jäädessä jälkeen.

Arvostettu kolumnisti kirjoittaa, ettei Hughes päässyt turkulaisen korkeuksiin. Hän sanoo Kakon näyttävän juuri nyt ykkösvaraukselta ja vertaa suomalaista ruotsalaiseen NHL-legendaan, Peter Forsbergiin.

– Hänen tasapainonsa, voimansa ja aggressiivinen taklaamisensa muistuttavat paljon Forsbergin pelaamista, Wennerholm näkee.

Peter Forsberg on yksi kaikkien aikojen ruotsalaispelaajista.

Vaikka ruotsalainen pitää Kakkoa yhdysvaltalaista kilpakumppaniaan parempana tällä hetkellä, hän muistuttaa, ettei ykkösvarauksen valitseminen ole niin yksinkertaista. Varauksen haltijan, New Jersey Devilsin, on mietittävä, miten he näkevät kaksikon kehityksen tulevaisuudessa.

Lisäksi sillä on merkitystä, kaipaako Devils ensisijaisesti sentteriä vai laitahyökkääjää.

Keskushyökkääjät, jota paikkaa Hughes pelaa, arvotetaan usein laitahyökkääjien edelle kärkivarauksia pohdittaessa. Wennerholm on kuitenkin sitä mieltä, että Kakon pelikäsityksellä pystyisi hyvin pelaamaan myös keskellä.

Jack Hughes jäi jälkeen Kaapo Kakon ajaessa maalille

Kolumnisti uskoo Devilsillä edessä olevan valinnan olevan vaikeampi kuin Toronto Maple Leafsillä vuonna 2016 Auston Matthewsin ja Patrik Laineen välillä. Silloin molemmat olivat heti valmiita NHL:ään, kun nyt Kakko näyttää Wennerholmin mukaan valmiilta pelaamaan ensi kaudella, mutta Hughes saattaa tarvita enemmän aikaa.

Nuoren turkulaishyökkääjän lisäksi Wennerholm kehui myös Leijonien esiintymistä joukkueena Slovakian MM-turnauksessa. Hänen mukaansa Leijonien tsemppaamisella, taistelulla ja joukkueena pelaamisella joukkue olisi ansainnut voiton myös eilisestä USA-ottelusta.

Suomi on aloittanut MM-kisat voitoilla Kanadasta ja Slovakiasta sekä jatkoaikatappiolla Yhdysvaltoja vastaan. KKakko on ollut Suomen tehopelaaja viidellä maalillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?