Poliisit kertoivat pommista MM-jäähallin vieressä – kisajärjestäjä kiisti pommin jyrkästi: ”Käsittivät väärin” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Poliisit kertoivat pommista MM-jäähallin vieressä – kisajärjestäjä kiisti pommin jyrkästi: ”Käsittivät väärin”

MM-kisojen jäähallin vieressä sijaitsevalla oikeustalolla etsittiin pommia torstaina.

Julkaistu: 16.5.2019 15:31

MM-kisojen viestintäpäällikkö myöntää pommiuhan, mutta sanoo, ettei mitään pommia ollut.

Jääkiekon MM-kisojen viestintäpäällikkö Michaela Grendelova kiistää jyrkästi, että Kosicen jäähallin läheisyydessä sijaitsevasta oikeustalosta olisi löytynyt pommi.

Oikeustalon edessä aamupäivällä vartioineet poliisit kertoivat Ilta-Sanomille englanniksi, että oikeustalosta etsitään pommia. Myöhemmin paikalla olleet poliisit kertoivat englanniksi, että oikeustalosta olisi todellakin löytynyt pommi.

Viestintäpäällikkö Grendelova kuitenkin kiistää jyrkästi poliisin paikan päällä antamat tiedot.

Grendelova myöntää pommiuhan ja pommin etsimisen oikeustalossa. Sen sijaan hän vakuutti painokkaasti, ettei mitään pommia löytynyt. Grendelova kertoo saaneensa ylemmän viranomaistahon vahvistuksen siitä, ettei mitään pommia ollut.

– Ehkä kyse oli väärinkäsityksestä. Poliisi Kosicessa ei puhu kovin hyvää englantia. Ehkä poliisit käsittivät väärin. Voin vakuuttaa, ettei mitään pommia ollut, Grendelova sanoi puhelimitse Ilta-Sanomille.

Kosicen jäähallin ympäristö täyttyi poliiseista ja pelastuslaitoksen henkilökunnasta torstaina aamupäivällä.

Poliisi kertoi tuoreeltaan Ilta-Sanomille, että vastapäätä hallia sijaitsevasta oikeustalosta etsitään pommia. Paikalla oli useita hälytysajoneuvoja, poliisien autoja, ambulanssi ja muita pelastuslaitoksen autoja.

Osa poliiseista oli raskaasti aseistettuja. Poliisi myös eristi alueen nauhalla.

Noin tunti tilanteen alkamisen jälkeen paikalla yhä vartioineet poliisit kertoivat englanniksi, että oikeustalosta olisi löytynyt pommi. He kuitenkin totesivat, ettei vaaraa enää ole. He myös totesivat tilanteen palautuvan normaaliksi.

Samoihin aikoihin Leijonien jääharjoitukset alkoivat Kosicen pääareenalla.

Viranomaiset tarkistivat tiloja myös jäähallin sisällä. Hallin käytävillä liikkui aseistautuneita partioita koirat mukanaan.

Ilta-Sanomat kysyi järjestäjiltä hallin käytävillä liikkuneista partioista. Kosicen jäähallissa työskentelevän mediavastaavan Martina Kucerovan mukaan kyse oli rutiinitarkastuksista.

Kucerova vakuutti, että halli olisi tyhjennetty, jos turvallisuus olisi ollut vaarassa. Kucerova ei ottanut kantaa oikeustalon tapaukseen.

– Sen voin sanoa, että jäähallissa ei ollut mitään vaaraa, Kucerova totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?