NHL:kin ihmettelee videota – Kaapo Kakko hämmästytti rankkarillaan Leijonien harjoituksissa: ”Tuota tuskin nähdään pelissä” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

NHL:kin ihmettelee videota – Kaapo Kakko hämmästytti rankkarillaan Leijonien harjoituksissa: ”Tuota tuskin nähdään pelissä”

Kaapo Kakko Leijonien harjoituksissa keskiviikkona.

Julkaistu: 16.5.2019 14:10, Päivitetty 16.5.2019 20:58

Leijonat ja Kaapo Kakko palaavat tositoimiin torstaina.

Kun Leijonat on pelannut kolme MM-ottelua, joukkueen ylivoimaisesti puhutuin pelaaja on ollut 18-vuotias Kaapo Kakko.

Ei ihme, sillä Kakko on ollut joukkueen johtava hyökkääjä ja vastannut myös viidestä maalista. Leijonat on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia.

Torstain aamujäillä Kakko roikkui pitkään. Hän oli laitahyökkääjä Veli-Matti Savinaisen, keskushyökkääjä Eetu Luostarisen ja maalivahti Jussi Olkinuoran kanssa jäällä niin pitkään, että nelikkoa jouduttiin käskemään pois jäältä – aikataulunmukaiseen bussin lähtöön oli aikaa vain muutama minuutti.

– Odoteltiin junnuina, minä ja Eetu, että nuo kiekot pitäisi kerätä. Kai sieltä joku tulee ne keräämään pois, Kakko sanoi IS:lle poistuttuaan kaukalosta.

Pitkälti läpiajoja Olkinuoraa vastaan harjoitellut Kakko väläytti taitojaan mm. paiskaamalla mailansa jäähän luistelusta kimmottaen sen takaisin käteensä ja laukomalla sitten kiekon rystypuolelta maaliin saaden mm. joukkueenjohtaja Mika Kortelaisen hämmästelemään kaukalonlaidalla.

– Tuota tuskin nähdään pelissä, Kakko virnisti.

Leijonat palaa tänään kaukaloon kahden päivän pelitauolta. Tiistai oli joukkueelle kokonaan vapaa turnaukseen liittyvästä toiminnasta. Kakonkaan ei ole pariin päivään tarvinnut esimerkiksi antaa lausuntoja lehdistölle.

– Teki ihan hyvää ottaa vähän rauhassa ja miettiä muitakin juttuja. Ajan sai kulumaan, Kakko sanoi.

– Peli kulki ihan hyvin eikä jaloissa painanut. Mitään pakkoa kahdelle välipäivälle ei ollut, mutta kyllä se hyvää teki.

Suomi kohtasi MM-leirityksellä Tanskan kahdesti.

– Mitään videoita emme ole vielä katsoneet vastustajasta.

Artikkelia päivitetty videolla Kakon suorituksesta ja otsikkoa muutettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?