MM-kiekkohuuma yltyy Britanniassa – jättilehti suitsuttaa tappiota: ”Loistavaa, sankarillista!”

Julkaistu:

MM-kiekko
Ylisanat alkavat loppua, kun Daily Mail hehkuttaa Britannian kiekkojoukkuetta – tappion jälkeen.
Britannian jääkiekkomaajoukkue palasi täksi vuodeksi MM-kisojen A-sarjaan peräti 25 vuoden tauon jälkeen.

Joukkueen MM-turnaus on käynnistynyt tuloksellisesti tahmeasti: käkeen on tullut kaikista neljästä ottelusta. Maaliero on lohduton 4–26.

Keskiviikkona brittilehdistö yltyi kuitenkin ylitsepursuavaan hehkutukseen.

Maan kiekkomiehistö nimittäin hävisi USA:n NHL-tähtiä vilisevälle joukkueelle vain 3–6. Tulos oli lohdullinen, sillä Britannia oli hävinnyt edellisessä MM-pelissään Tanskalla peräti 0–9.

– Loistava, sankarillinen esitys Britannialta Yhdysvaltojen supertähtiä vastaan, Euroopan suurimpiin sanomalehtiin kuuluva Daily Mail hehkutti.

– Tällainen esitys todella nostaa Britannian kiekkokartalle, brittilehden ylistysvirsi jatkui.

Edellispelissään Suomen kaatanut USA ei ollut ottelussa aivan terävimmillään, mutta se ei brittilehdistön hehkutusta laimentanut.

– Tämä tulos osoittaa, että Britannia voi kilpailla näin korkealla tasolla jääkiekossa.


Erityisesti Britanniassa hehkutetaan maan 3–6-kavennuksen kolmannen erän lopussa tehnyttä Ben Daviesiä.

Walesilaissentteristä tuli ensimmäinen Britannialle tällä tasolla maalin tehnyt saarivaltiossa syntynyt ja kasvanut pelaaja sitten vuoden 1994 MM-kisojen, jolloin britit olivat edellisen kerran mukana ylimmän tason turnauksessa.

Britannialla on joukkueessaan yhdeksän kahden passin miestä, suurin osa kanadalaisia.

– Se oli uskomatonta! Meidän täytyi iskeä Tanska-pelin jälkeen. Minä yritin laittaa kaiken peliin. Oli mahtavaa onnistua maalinteossa, enkä ollut ihan tajuissani sen jälkeen, brittisankari Davies kertasi Daily Mailille.

Brittimiehistö koostuu lähes pelkästään maan pääsarjan EIHL:n pelaajista. Vain kaksi pelaajaa tulee muista sarjoista: toinen Saksan kakkosliigasta ja toinen Kanadan junioriliiga OHL:stä.

Britannialla on Kosicessa mukanaan äänekäs ja runsaslukuinen fanijoukko. Hurmioitunut Britannia syöksyy seuraavaksi Leijonien kimppuun perjantai-iltana kello 21.15.

Suomi ei ole ikinä voittanut Britanniaa jääkiekko-ottelussa. Tappio tuli niin MM-kisoissa 1951 (3–6) kuin 1962 (5–7), joten Leijonat ei voi missään nimessä lähteä takki auki otteluun Kuningaskuntaa vastaan.

MM-ohjelma

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt