Kaapo Kakko ällistytti joukkuekaverinsa sisäisessä testissä: ”Katsoimme muun joukkueen kanssa monttu auki” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kaapo Kakko ällistytti joukkuekaverinsa sisäisessä testissä: ”Katsoimme muun joukkueen kanssa monttu auki”

Julkaistu: 16.5.2019 6:05, Päivitetty 16.5.2019 10:36

Kaapo Kakko pesi kaikki muut TPS:n luistelutestissä.

Kaapo Kakko on ihastuttanut ja yllättänyt koko jääkiekkoilevan maailman huikeilla otteillaan MM-kisoissa – jopa päättyneen kauden seurajoukkuevalmentajansa, TPS:n päävalmentajan Kalle Kaskisen.

– On se ollut tietyllä tavalla yllätys. Vaikka Kaapo oli joulun jälkeen parhaita pelaajiamme päätypeleissä, kiekon suojaamisessa ja kiekossa pysymisessä, niin se, että hän onnistuu aikuisten MM-kisoissa noin isosti maalin- ja tuloksenteossa, niin... puhelimitse Turusta tavoitettu Kaskinen puhalteli ihmeissään kesken terassiremonttipuuhien.

Kakon onnistuminen MM-jäällä ei kuitenkaan ole mikään maailman suurin ihme fysiikkatestien valossa. Vaikka Kakko täytti helmikuussa vasta 18 vuotta, hän on fyysisiltä ominaisuuksiltaan jo täysin valmis aikuisten peleihin.

Kakko muun muassa pesi kaikki muut TPS:n sisäisessä luistelutestissä, joka pidettiin helmikuussa hieman ennen pudotuspelien alkua.

Testi oli ns. vauhtikestävyystesti, jossa pitää luistella tietyssä ajassa tietty matka. Testin edetessä aikavaatimus tiukkenee tiukkenemistaan, mikä ottaa pelaajasta varmasti kaikki mehut.

Samantyyppisiä testejä tekevät mm. koripalloilijat juosten ja hiihtäjät rullasuksien kanssa matolla.

– Katsoimme muun joukkueen kanssa monttu auki, kun Kaapo tuli voittajana sieltäkin. Joukkueessa kun kuitenkin oli aika kovia ja kokeneita pelaajia, Kaskinen kuvasi.

Kaapo Kakon parhaista ominaisuuksista saatiin näyte Slovakiaa vastaan. Kakko uunotti slovakkipakki Martin Fehervaryn täysin ennen kuin löi rystyltä Suomen voittomaalin. Kakko teki Slovakiaa vastaan hattutempun.

Kaskisen mukaan hurja hapenotto- ja vauhtikestävyyskapasiteetti on yksi tekijä Kakon loistokkuuteen, jota on MM-kisoissakin nähty

– Kaapo jaksaa painaa vielä pitkien vaihtojen loppupuolellakin, 45 sekunnin jälkeen – siinä vaiheessa, kun muilla alkaa jo luistin painaa ja happi loppua, Kaskinen sanoi.

Kun kovaan jaksamiseen liitetään huippuluokan lahjakkuus, MM-kisojen sensaatiopelaajan ominaisuudet alkavat olla koossa.

– Nopeuden ja taidon yhdistävä nopeustaitavuus, tasapaino, kehon hallinta ja liikkeiden hiomiseen käytetyt miljoona toistoa... Siinä on sellainen yhdistelmä, ettei siinä pysy vastustaja mukana, Kaskinen luettelee.

– Ja mitä Kaaposta tuleekaan, kun hän saa vähän lisää kokemusta ja lihasta!

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen joutuu ensi kaudella tulemaan toimeen ilman suurinta kultakimpalettaan.

Kaskisen mukaan ei ole vahinko, että Kakko on ”gretzkymäinen pelaaja”, joka on aina siellä, mihin kiekko tulee.

– Monet pitivät Kakkoa alkuun onnekkaanakin, mutta miten yksi ja sama pelaaja voi aina olla onnekas kerrasta toiseen? Nyt on näytöt annettu ja taito osoitettu, kun on nähty sellaisia ratkaisuja, että herranjestas, Kaskinen tunnelmoi.

Mikä on Kaskisen fiilis, kun tällainen kultakimpale ei ole enää ensi kaudella TPS:n riveissä?

– Käännän asian mieluummin niin päin, että on enempi ilo siitä, millaista taituria olen saanut valmentaa. On upeaa, että noin kova peluri on kulkenut TPS-polun pikkujuniorista alkaen, Kaskinen sanoi.

Kaskinen kertoo, että Kakko on ollut melkeinpä jokapäiväinen puheenaihe kevään harjoituskauden jo aloittaneessa TPS:n joukkueessa.

– Kaapo kävi piipahtamassa MM-leirityksen ollessa meneillään. Tarkasti olemme hänen pelejään seuranneet ja ylpeitä olemme!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?