Armoton Venäjä kuritti lilliputtia karmealla tavalla, maalimäärä nousi kaksinumeroiseksi – Saksalle dramaattinen voitto - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Armoton Venäjä kuritti lilliputtia karmealla tavalla, maalimäärä nousi kaksinumeroiseksi – Saksalle dramaattinen voitto

Venäläiset viettivät maalijuhlakeskiviikkoa kaukalossa ja katsomossa.

Julkaistu: 15.5.2019 23:42, Päivitetty 16.5.2019 0:30

Venäjä runnoi Italiaa todella säälimättä ja perusteellisesti. Venäjän voittoluvut olivat 10–0. Keskiviikkoillan toisessa ottelussa Saksa löi kisaisäntä Slovakian dramaattisten vaiheiden jälkeen 3–2.

Sveitsi pesi Italian 9–0 ja Ruotsikin 8–0...

Venäjä pani vielä astetta paremmaksi, sillä se ryöpytti lilliputtisarjaan kuuluvan Italian massiivisesti 10–0.

Venäjä teki avauserässä neljä osumaa, ja toisessa erässä tahti oli sama. Kolmannen erän alkuun Venäjä iski viimeiset kaksi osumaansa.

NHL:n pistepörssin voittaja Nikita Kutsherov ja Jevgeni Dadonov osuivat kolmannen erän alussa 35 sekunnin välein, mikä muutti lukemat kaksinumeroisiksi.

Ensimmäinen maali ajassa 31 sekuntia

Venäjä aloitti maalikarkelot heti avauserän ensimmäisessä vaihdossa.

Puolustaja Nikita Zaitsev laukoi kiekon ohi Bernardin, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua vain 31 sekuntia. Bernardilla ei ollut mitään mahdollisuuksia, kun Nikita Gusevin syöttö löysi Zaitsevin, jolla oli helppo tehtävä laukoa avausosuma.

Kahdeksan ja puolen minuutin pelin jälkeen puolustaja Dinar Hafizullin teki Venäjän toisen maalin ja tilanteeksi 2–0.

Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla NHL-tähdet Kuznetsov ja Aleksandr Ovetshkin osallistuivat maalitalkoisiin, ja tilanne oli jo 4–0.

SM-liigasta tuttu vahti sai tarpeekseen

Toinen erä ehti vanheta vain 18 sekuntia, kun kiekko oli viidennen kerran Italian repussa.

NHL-tähti Jevgeni Kuznetsov pelattiin keskeltä vapaaseen paikkaan, ja Kuznetsov lirutti kiekon SM-liigasta tutun Andreas Bernardin jalkojen välistä maaliin.

Tämä riitti Bernardille. Valtaosan viime kaudesta Ässissä pelannut Bernard sai tarpeekseen selkäsaunasta ja luisteli vaihtoon.

Tilalle tullut Marco de Filippo Roia ehti pitää maalinsa puhtaana vain runsaat viisi minuuttia, kunnes Ilja Kovaltshuk teki Venäjälle jo kuudennen maalin.

Ajassa 33.41 Jevgeni Dadonov niittasi pelin ylivoimalla jo 7–0:aan.

Venäjän kahdeksas maali tuli puolestaan alivoimalla. Venäjän Aleksandr Barabanov pääsi nopeaan vastaiskuun, ja Italian Marco Rosa unohti oman miehensä täysin. Barabanovin syöttö löysi maalin edessä täysin vapaaksi jätetyn Mihail Grigorenkon, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Venäjä on voittanut kaikki neljä tähänastista MM-otteluaan. Maan maaliero on 23–2. Italia on puolestaan hävinnyt kaikki neljä peliään. Saapasmaan maaliero on 0–30.

MM-isäntä hävisi

Keskiviikon toisessa iltaottelussa kohtasivat Toni Söderholmin valmentama Saksa ja kisaisäntä Slovakia. Söderholmin suojatit nousivat kolmannen erän lopussa 3–2-voittoon.

Saksa meni toisen erän alussa 1–0-johtoon Marc Michaelisin osumalla, mutta Slovakian kapteeni Andrej Sekera huudatti kotiyleisöä erän loppupuolella tasoituksellaan. Libor Hudacek vei kisaisännät 2–1-johtoon pian Sekeran maalin jälkeen. Molemmat Slovakian maalit syntyivät ylivoimalla.

Slovakian johto piti lähes kolmannen erän loppuun saakka. Ilman maalivahtia pelannut Saksa tasoitti ajassa 58.08 syntyneellä Markus Eisenschmidin osumalla.

Vain reilua minuuttia myöhemmin Saksan NHL-supertähti Leon Draisaitl teki ratkaisuosuman.

Saksa on voittanut kaikki neljä otteluaan tämän kevään MM-kisoissa. Slovakialla on neljästä pelistä vain yksi voitto ja maata uhkaa putoaminen puolivälieristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?