MM-Videotuomarit: Petri Kontiola kiroaa yhä epäonneaan Leijonien kultavuonna 2011: ”Se oli sitten siinä” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

MM-Videotuomarit: Petri Kontiola kiroaa yhä epäonneaan Leijonien kultavuonna 2011: ”Se oli sitten siinä”

Julkaistu: 15.5.2019 17:57

Petri Kontiola oli Leijonien kirkkaimpia tähtiä koko 2010-luvun ajan, mutta kultakisat 2011 jäivät häneltä katkerasti väliin. Hän kertoi epäonnestaan Videotuomareiden haastattelussa.

Petri Kontiola oli MM-kotikisojen Kaapo Kakko 2013.

Kun hän alkoi Janne Pesosen ja Juhamatti Aaltosen keskushyökkääjänä mättää hirmutehoja alkusarjassa, alkoi kansa kiinnostua ja otsikot kasvaa.

Vaikka Suomi jäi mitaleitta, murskasi Kontiola Saku Koivun nimissä olleen suomalaisten yhden turnauksen piste-ennätyksen tekemällä 8+8=16 pistettä.

Kontiola valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi, ja hänen ketjustaan puhuttiin jo samaan sävyyn kuin takavuosien muista superketjuista.

– Juhiksen (Aaltonen) kanssa meillä oli jo hyvä historia siinä vaiheessa ja tulimme myös kentän ulkopuolella hyvin toimeen. Ja Pesonen taas on pelaaja, jota ei ole nostettu tarpeeksi jalustalle koskaan. Hän on niin hyvä, että ottaisin hänet aina omaan joukkueeseeni. Hän teki oikeastaan kaikki työt, Kontiola sanoo MM-Videotuomarien haastattelussa.

Pari vuotta aiemmin Kontiolalta olivat jääneet MM-kisat väliin.

Juuri ne kisat, joista Suomi sai edellisen kultamitalinsa.

Hän oli pelannut uransa parhaan KHL-kauden, mutta kausi loppui ennen MM-kisoja rannemurtumaan. MM-kisojen väliin jääminen sapettaa Kontiolaa edelleen, koska juuri 2011 Suomi saavutti kultaa Slovakiassa.

– Se oli sitten siinä. Sohvalta katseltiin kisat. En tiedä oliko se isku Leijonille, näin loppupeleissä, mutta on sitä mietitty monta kertaa näin jälkeenkin päin, Kontiola sanoo.

Seuraa MM-Videotuomareita Ilta-Sanomissa ja Suplassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?