Jenkkipelaaja sikaili Leijonia vastaan ja selvisi varoituksella – telottu Juhani Tyrväinen: ”Täytyy katsoa, mihin matsiin käytän itse sen” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Jenkkipelaaja sikaili Leijonia vastaan ja selvisi varoituksella – telottu Juhani Tyrväinen: ”Täytyy katsoa, mihin matsiin käytän itse sen”

Juhani Tyrväinen meni nurin Clayton Kellerin kyseenalaisen tempun takia.

Julkaistu: 15.5.2019 14:41

Clayton Keller ei saanut varoitusta kummempia seuraamuksia Juhani Tyrväisen vaarallisesta kaatamisesta.

Leijonat on aloittanut MM-turnauksen erinomaisesti voittamalla kolmesta ottelustaan kaksi.

Ainoa tappio tuli USA:lle jatkoajalla. Dylan Larkin iski voittomaalin vain hetki sen jälkeen, kun Clayton Keller oli kaatanut Juhani Tyrväisen törkeällä jalkapyyhkäisyllä tai oikeammin jopa potkulla takaapäin.

Jäähyttä selvinnyt Keller sai saanut varoitusta kummempia seuraamuksia myöskään Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kurinpitokomitealta.

– Nyt on kurinpito tehnyt säännöt selviksi, eli varoituksella selviää. Täytyy katsoa, että mihin matsiin käytän itse sen varoituksen. Tämä on heidän linjauksensa, hyväntuulinen Tyrväinen ruoti IS:lle.

Moni voisi kuvitella, että seuraamukset olisivat olleet toisenlaisia, jos roolit tilanteessa olisivat olleet toisinpäin: kansainvälisissä kaukaloissa tuntematon Tyrväinen olisi kaatanut NHL:n tähdistöpelissä nähdyn Kellerin, jäähy ja pelikielto olisivat olleet selviöitä.

– En lähde spekuloimaan sitä, Tyrväinen sanoi.

Keskiviikkona jäällä harjoitellut Leijonat sai tiistaina pitää täyden vapaapäivän kaikesta urheiluun liittyvästä toiminnasta eikä joukkueella ollut mitään velvollisuuksia. Pelaajat saivat viettää vapaa-aikaa läheistensä kanssa, mutta sää Kosicessa oli karmea: tuulinen ja sateinen.

– Vähän harmittaa, että vaimot ja tyttöystävät tulivat tänne ja reissun ainoa vapaapäivä oli tuollainen. Oli silti mukava vähän irtautua turnausmeiningistä. Aina voisi joku olla paremmin, ei sille voi mitään, Tyrväinen sanoi.

– Kävimme kauppakeskuksissa ja sateessa katsomassa vanhaa kaupunkia, joka ei sillä säällä ollut ihan parhaimmillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?