MM-kultavalmentaja Petri Matikainen lataa kovan arvion Kaapo Kakon MM-debyytistä: ”Menee kaikkien näiden edelle”

rac

Julkaistu:

MM-Videotuomarit
Suomen edellisen MM-kultajoukkueen apuvalmentaja Petri Matikainen ei löydä tämän vuoden Leijonista heikkoja kohtia. Matikainen vieraili MM-Videotuomareissa kertomassa näkemyksiään.
Suomella on Slovakiasta rakkaita muistoja.

Leijonat voitti historiansa toisen MM-kullan Bratislavassa 2011. Silloinkin päävalmentajana työskenteli Jukka Jalonen. Ja silloinkin joukkuetta pidettiin ennen turnausta nimettömänä, vaikka sitä tähdittivätkin muun muassa Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu.

Ja silloinkin turnauksen aikana suomalaisten tietoisuuteen raketin lailla nousi uusi nuori supertähti. Mikael Granlund oli ilmaveiveineen vuoden 2011 Kaapo Kakko.

Itävallassa mestaruuden keväällä valmentajana voittanut Matikainen toimi Jalosen apuvalmentajana 2011.

– Tässä joukkueessa on paljon samaa kuin meillä silloin Bratislavassa 2011. Siinä on harmonia, se näkyy erikoistilanteissa ja se näkyy tasakentin pelissä.

Matikainen on hyvin vaikuttunut näkemästään.

– Hei, toi joukkue tulee olemaan niin kova, niin kova, vaikka vastaan tulee minkälainen starajoukkue!

Myös Kakon, 18, peli on tehnyt Matikaiseen suuren vaikutuksen. Kakon MM-debyytti hakee vertaistaan suomalaisen jääkiekon pitkässä jatkumossa, vaikka moni legendapelaaja on debytoinut näyttävästi Leijonissa nuorena – kuten vaikkapa Jere Lehtinen, Saku Koivu tai Granlund ja Patrik Laine.

– Kaapolla, kuten Mikellä, se peli tulee sielusta.

Vaikka eri pelaajien ja eri turnausten vertaaminen on vaikeaa, Matikainen nostaa Kakon suorituksen korkeimpaan mahdolliseen kastiin.

– Kakko on vähän eri tyyppinen, mutta menee mielestäni taidoiltaan kaikkien näiden pelaajien edelle, Matikainen sanoo.

– En ole nähnyt koskaan noin dominoivaa esitystä. Ehkä Sidney Crosby nuorten kisoissa joskus. Silloin olen nähnyt yhtä huikeaa virtuositeettia yhdeltä pelaajalta kuin nyt Kakolta.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt