Leijonien pelissä tunaroineet tuomarit liipaisimella MM-kisoissa! Näin järjestäjä kommentoi kaksikon kohtaloa

rac

Julkaistu:

MM-kisat
Ilta-Sanomat tiedusteli kiistellyn tuomaritoiminnan jatkoseuraamuksia.
Monen mielestä Leijonat koki oikeusmurhan maanantaina ottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Yhdysvaltain voittomaali jatkoajalla syntyi kiistanalaisen tilanteen jälkeen. Tilanteessa Yhdysvallat sai kiekon Suomen puolustusalueelta keskialueelle, ja Juhani Tyrväinen lähti luistelemaan omalta alueelta ylöspäin. Takaa tullut Yhdysvaltain hyökkääjä Clayton Keller kaatoi Tyrväisen jalkapyyhkäisyllä. Tuomaristo ei reagoinut tilanteeseen mitenkään, ja muutamaa sekuntia myöhemmin kiekko oli Suomen maalissa.

Esimerkiksi Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen manasi tilannetta ja piti sitä selvänä tuomarivirheenä. Jalosen mielestä Kellerille olisi pitänyt tuomita ulosajo.

Kuohuntaa aiheuttaneen ottelun päätuomareina olivat Tshekin Jan Hribik ja venäläinen Jevgeni Romasko.

Ilta-Sanomat tiedusteli tiistaina Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä, ryhtyykö se jonkinlaisiin toimiin kyseessä olevan tapauksen johdosta. IIHF:ltä kysyttiin myös, saavatko Hribik ja Romasko jatkaa tuomarointia vai hyllytetäänkö heidät?

Kysymykseen vastasi sähköpostitse IIHF:n viestintäpäälikkö Adam Steiss. Vastaus oli ”pyöreähkö”, mutta siitä voi hyvin päätellä, että Hribikin ja Romaskon jatko MM-turnauksessa on vähintäänkin vaakalaudalla.

– Tuomarien toimintaa arvioidaan peli kerrallaan. Suorituksilla on merkittävä vaikutus seuraavien pelien valintoihin, etenkin pudotuspelejä ajatellen, Steiss totesi vastauksessaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt