Kaapo Kakon ihmetemput MM-kisoissa tekivät hänestä superjulkkiksen yhdessä yössä – Petri-isä nostaa pojalleen hattua aivan erityisestä syystä

Julkaistu:

MM-kiekko
Leijonien sensaationuorukaisen Petri-isä päivittelee hullunmyllyä poikansa ympärillä.
Vasta 18-vuotias Kaapo Kakko on noussut käynnissä olevien jääkiekon MM-kisojen sensaatiopelaajaksi.

Vaikka Kakko ehti jo tammikuussa ratkaista MM-kullan Nuorille Leijonille ja loisti TPS:n SM-liigajoukkueessa, viimeistään nyt lähes jokainen suomalainen tietää, kuka tämä turkulaispoika on.

Äkillisesti räjähtänyttä julkisuutta on seurattu silmät pyöreinä myös Kakon perheessä.

– Onhan tämä melkoista! Juuri piti iltapäivälehdetkin käydä ostamassa, kun poika oli molempien kannessa. Televisiosta ja kaikista muistakin tuuteista tulee. On tämä kyllä aika uskomatonta, Petri-isä päivittelee.

– Olemme saaneet kyllä vaimon kanssa seurata ylpeinä. Vaimo ei tosin pysty jännitykseltään edes pelejä katsomaan. Hän lähtee aina johonkin lenkille ja tulee kuulemaan tuloksen vasta, kun peli on loppu.

Pojan sensaatiomainen MM-turnauksen alku on yllättänyt jopa isän, jonka lomasuunnitelmatkin menivät aiemmin keväällä uusiksi.

– Laskin, että poika pelaa 18-vuotiaiden kisoissa Ruotsissa, niin otin lomat siihen. Ei sitten lähdetty kisoihin vaan katseltiin miesten joukkueen harjoituspelejä televisiosta.

– Nyt joutuu sitten olemaan töissä, niin en päässyt Slovakiaan paikan päälle. Kun Kaapo teki lauantaina hattutempun, olin samaan aikaan töissä ja tuuleteltiin työkavereiden kanssa, Loimaalla poliisin kenttäryhmässä työskentelevä Petri Kakko kertoo.

Seuraavan loman suunnitelmat ovat jo selvillä. Juhannuksena koko perhe lähtee seuraamaan NHL:n varaustilaisuutta paikan päälle Vancouveriin.

Kakon perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi puolitoista vuotta nuorempi pikkuveli Konsta.


Aina vanhempien joukkueissa

Isä on seurannut poikansa kiekkouraa läheltä. Hän toimi viiden vuoden ajan huoltajana TPS:n juniorijoukkueissa.

Harrastus on vaatinut luonnollisesti myös uhrauksia perheeltä.

– Onhan se tietenkin lompakkoa kysynyt, ja olemme kuskanneet joka paikkaan. Jääkiekko on osansa ottanut, mutta on se myös paljon antanut.

Kaapo Kakko aloitti kiekkoilun turkulaisessa Kiekko-67:ssa nelivuotiaana mutta siirtyi jo ensimmäisen kauden jälkeen TPS:n junioreihin.
Siellä osoite oli heti alussa kaksi vuotta vanhempien joukkue. Välillä joukkuekavereina on ollut jopa viisi vuotta vanhempia poikia.


– Kaapo on kuitenkin aina ollut joukkuepelaaja. Vaikka pelihommien suhteen on näyttänyt tosi hyvältä, olemme aina pitäneet jalat maassa, isä kertoo.

– En olisi kuitenkaan koskaan voinut uskoa, että poika alkaa kolkutella jo 18-vuotiaana NHL:n ovia. Ajattelin, että TPS:n äijiin voisi mahtua ja liigassa edetä rauhassa, mutta onhan tämä nyt ihan mahdotonta...

Suomi-kiekon yksi kaikkien aikojen suurimmista lupauksista varataan kesän NHL:n varaustilaisuuden kahden ensimmäisen vuoron aikana.

Yhdysvaltain Jack Hughesia on pidetty jo vuosikaudet selvänä ykkösvarauksena, mutta Kakon kuluvan kauden uroteot ovat tasoittaneet vaakakuppia huomattavasti.
Joka tapauksessa on selvää, että Kakko suuntaa syksyllä Atlantin taakse.

– Se Amerikka on taas iso uusi maailma. Kai siellä pojasta hyvää huolta pidetään, mutta mielelläni lähtisin alkuun sinne jeesaamaan.

– Se on sitten taas ihan pojasta kiinni, että jaksaako isän naamaa katsella, Petri Kakko naurahtaa.


Rohkaiseva esimerkki muille

Kaapo Kakko sairastaa sekä diabetesta että keliakiaa. Petri-isä toivoo, että pojan saavutukset voisivat toimia rohkaisevina esimerkkeinä muillekin sairauksista kärsiville.

– Suomessa diabetes on jo vähän kuin kansantauti. Näin vierestä seuranneena voin sanoa, että ei ole mitään hätää, kun sairauden vain hoitaa: on tarkkana, mittailee ja pitää huolen syömisistä.

– Tämä on hyvä osoitus, että vaikka sitä sairastaisikin, niin mitä vain pystyy kyllä tekemään, eikä se haittaa normaalia päivärytmiä.

Nuoren kiekkoilijan sairaudet löydettiin viisi vuotta sitten. Sen jälkeen hän on joutunut seuraamaan syömisiään ja verensokeriaan tarkasti.

– Aluksi olimme vähän ihmeissämme ja mietimme, miten tämä nyt lähtee menemään. Hyvin on kuitenkin mennyt.

– Kaapolle nostan kyllä hattua siinä, että poika on hoitanut sen puolen todella hienosti, isä sanoo.

”Ei mikään hulivili”

Julkisuudessa Kakosta on välittynyt ikäisekseen kypsä kuva. Hän esiintyy tv-haastatteluissa poikkeuksetta rauhallisesti ja itseluottamusta uhkuen.

Kaikesta huokuu, että poika on saanut hyvän kotikasvatuksen.

– Ei Kaapo missään nimessä ole ollut mikään hulivililapsi. Ei meidän ole häntä tarvinnut paljon neuvoa ja ohjeistaa. Kaapo osaa käytöstavat ja on hyvin pitkälti sellainen kuin median välityksellä on nähty.


– Onhan Kaapo tietysti persoona. Määrätietoisuus ja periksi antamattomuus ovat hänelle ominaisia. Joskus on tietysti vähän vääntöä ollut, mutta se on kai ihan normaalia.

Isä kertoo, että Kaapo selvitti peruskoulun hieman yli kahdeksan keskiarvolla. Jääkiekko on kuitenkin ollut aina etusijalla.

– Jääkiekko on vaatinut paljon, ja aika on rajallista. Lukioonkin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta päädyimme siihen, että Kaapo meni kauppakouluun. Se ei kuitenkaan ollut hänen juttunsa ja jäi lopulta.

– Katsotaan nyt, mitä tästä tulee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt