Tyly tilasto todistaa – Kaapo Kakko otti tyrmäävän murskavoiton USA:n nuoresta tähdestä MM-kaukalossa: ”Vertailu on epäreilu”

rac

Julkaistu:

MM-Videotuomarit
Ismo Lehkonen ja Vesa Rantanen analysoivat NHL:n ensi kesän varaustilaisuuden suurten nimien Kaapo Kakon ja Jack Hughesin ensi kohtaamisen MM-kaukalossa.
Tilanne oli Kaapo Kakolle jo 2–0.

Olihan hän ehtinyt jo voittaa Suomen paidassa USA:n ja maan suurimman nuorisotähden Jack Hughesin kahdessa MM-finaalissa.

Ensin alle 18-vuotiaiden turnauksessa reilu vuosi sitten ja uudestaan vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa, jonka Kakko ratkaisi voittomaalillaan.

Suomella ja Kakolla on kaksi kultaa, USA:lla ja Hughesilla kaksi hopeaa.

Maanantaina Slovakian MM-kaukalossa pelattua USA–Suomi-ottelua odotettiin erityisesti sen vuoksi, että nyt nähtäisiin ensi kerran, miten tulevan NHL-varaustilaisuuden kovimmat nimet Kakko ja Hughes pärjäisivät toisiaan vastaan miesten tasolla.

Yleisesti on arvioitu, että amerikkalainen Hughes varataan ensimmäisenä ja Kakko toisena, mutta käynnissä oleva MM-turnaus voi kääntää asetelman.

”Taistosta” tuli pannukakku, koska tiistaina 18 vuotta täyttänyt Hughes pelaa omassa tähtisikermässään pienessä roolissa ja Kakko on Suomen ykköstykki.

Tilanne Kakolle 3–0.
IS:n MM-Videotuomarit, Telian asiantuntija Ismo Lehkonen ja Vesa Rantanen laskivat ottelussa kaikki Kakon ja Hughesin pelitilanneteot, ja tulos oli Kakon täystyrmäys (katso jutussa olvea grafiikka).

– Täytyy tosin muistaa, että arvio on epäreilu, sillä Hughes sai pelata vain 7 minuuttia ja Kakko peräti 18. Ja on syytä huomauttaa, etteivät NHL-seurat valitse sitä pelaajaa, joka on juuri nyt parempi vaan sellaisen, jonka he arvioivat olevan parempi 10 vuoden päästä, Rantanen muistutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt