Leijonatuomio: Sosiaalisen median toverituomioistuin sai nenilleen – Systeemi palkitsi USA:n viime hetken tuomarisekoilulla

Julkaistu:

MM-kiekko
Ilta-Sanomien raati perkaa Leijonien MM-pelit omalla värikkäällä tavallaan. Nyt käsittelyssä on Leijonien USA-ottelu, joka päättyi Suomen jatkoaikatappioon.
Raadissa ovat mukana tällä kertaa IS:n Vesa Rantanen, Telian ja IS:n asiantuntija Ismo Lehkonen sekä Radio Rockin Korporaatiosta tuttu Harri Moisio.

Harri Moisio

Sankari: Niko Ojamäki toi Suomen tasoihin näyttävällä maalillaan. Oli myös miehen ensimmäinen maali miesten MM-kisoissa. Tapparan miehen tarkan laukauksen ansiosta Suomi sai tärkeän pisteen. Draaman kaari Ojamäellä lähes täydellinen, vain voittomaali jäi tekemättä.

Tämä toimi: Suomen maalivahtipeli. Sosiaalisessa mediassa päivystävä jääkiekon toverituomioistuin antoi Veini Vehviläiselle langettavan tuomionsa USA:n 2–0-maalin jälkeen. Vähänpä taas tiesivät. Vehviläinen nosti tasoaan huimasti katastrofialun jälkeen. Someraivokin laantui, vaikka tuskin kukaan väärässä tunnustaa olleensa.

Tämä meni vihkoon: USA:n Colin White kaatoi poikittaisella mailalla Harri Pesosen vihellyksen jälkeen. White sai siitä toki 2 minuutin rangaistuksen, mutta silti temppu jäi tökeryydessään vaivaamaan. Ei voi olla osa mitään jääkiekon koodistoa. Pieni vihanhallintakurssi voisi olla paikallaan.

Tuus ny itte selittään: Kommentaattori Ville Nieminen kertoi CMoren lähetyksessä, että ottelun kolme ensimmäistä maalia menivät keittiön ikkunasta sisään. Mikä osa jääkiekkomaalista tarkalleen ottaen määritellään keittiöksi ja missä ovat sen ikkunat, kyselee tyhmä penkkiurheilija.

Loppulause: USA tarjosi Suomelle ensimmäisessä erässä aimo annoksen realismia kahden hienon voiton jälkeen. Tyrmäystipoista Suomi kuitenkin toipui ja peli parani läpi ottelun. Hienoa myös, että muitakin maalintekijöitä löytyy kuin Kaapo Kakko. Suomi olisi ansainnut kaksi pistettä, mutta hyvä näinkin. Leijonien peliä on ilo katsella.

Ismo Lehkonen

Sankari: Leijonien penkki, valmennus. He eivät panikoineet vaan vielä 0–2-tilanteessa penkki oli äärimmäisen rauhallinen. He tekivät muutamia muutoksia ensimmäisen ja toisen erän jälkeen. Suorahyökkäyspelaaminen saatiin kuriin toisessa ja kolmannessa erässä. Tämän ottelun sankari oli Suomen valmennus.

Tämä toimi: Eetu Luostarisen tuleminen pelaavaan kokoonpanoon. Hänen pelaamisensa oli todella hyvällä tasolla. Erittäin positiivinen esiintyminen. Se antaa Suomelle lisää työkaluja. Varsinkin, jos Juho Lammikko on pois.

Tämä meni vihkoon: Veini Vehviläisen päästämä ensimmäinen maali. Siinä kohtaa kaikilla vähän kylmäsi, miten käy. Ja sitten tuli vielä Johnny Gaudreaun maali. Paine ja stressitila ensimmäisen maalin jälkeen oli kova ja sitten tuli vielä toinen maali. Siihen nähden Vehviläinen hoiti leiviskänsä hemmetin hyvin ottelun lopussa.

Tuus ny itte selittään: Jatkoajalla jäi viheltämättä 5+20 jalkapyyhkäisystä. Räikeämpää tuomarivirhettä ei voi olla. Ihmettelen suuresti, jos tämä kaksikko viheltää vielä näissä kisoissa. Nämä on sellaisia juttuja, ettei näitä saa päästää läpi. Nyt oli kolme vastaan kolme -tilanne jatkoajalla, joten niihin on helvatan helppo reagoida. Kyllä nyt luonne petti viheltää.

Loppulause: Suomea on todella vaikeaa voittaa. Pelitavalliset testit olivat kaksi ensimmäistä ottelua, ja Suomi selviytyi niistä todella hyvin. Nyt tuli tällainen stressitesti, kun Suomi joutui kahden maalin takaa-ajoon tilanteista, jotka eivät oikeastaan olleet edes maalintekopaikkoja. Yksikään joukkue ei voi väheksyä Suomea, koska Suomen pelaaminen on sillä tasolla, että sitä on kiistatta todella vaikea voittaa.

Vesa Rantanen

Sankari: Eetu Luostarinen palasi kokoonpanoon yhden pelin huililta ja oli Kaapo Kakon ohella Suomen ehdotonta parhaimmistoa. Carolinan seurajohto katseli varmasti tyytyväisensä 20-vuotiaan monipuolista, rohkeaa ja luotettavaa pelaamista. Todella vahva sisääntulo yhden huilin jälkeen.

Tämä toimi: Suomen pelin rakenne on niin viimeisen päälle kuosissa, että se kestää ikävätkin vastoinkäymiset ja hinaa mukanaan jokaisen pelaajan. Kun Karri Kiven C Moren studiossa lanseeraamaa tippaleipä on tiivis, Suomea on todella vaikea voittaa, edes horjuttaa tässä turnauksessa. Peli on niin tasapainossa, että jotkut alkavat jo muistella Torinon olympialaisia 2006.

Tämä meni vihkoon: Systeemi palkitsi USA:n viime hetken tuomarisekoilulla ja mä kysyn miks?! Sanonta kuuluu, että jos olet hyvä pelille, peli on hyvä sinulle, mutta jenkit vetelivät välillä niin ylimielisesti ja itsekkäästi ja ottivat tyhmiä jäähyjä, että oli suuri vääryys, etteivät tuomarit uskaltaneet viheltää Clayton Kellerin törkytemppua.

Tuus ny itte selittään: USA:n päävalmentaja Jeff Blashill. Koko kiekkomaailma odottaa vesi kielellä ensi kesän draftin suurnimien Kaapo Kakon ja Jack Hughesin kohtaamista – ja Blashill peluutta Hughesia vähän yli seitsemän minuuttia. Ei nähty kaksintaistelua. Ei saatu tehdä vertailuja. Kakko dominoi, Hughes puhalteli sormiaan lämpimäksi aitiossa.

Loppulause: Yhdessä. Se riittää näissä turnauksissa pitkälle, ja tällä menolla Suomi on tosiaan menossa pitkälle.

Suomen ottelut MM-kisoissa


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt