Pitäisikö Leijonien maalivahdin ongelmasta huolestua? ”Kiekko tulee läpi hanskasta”

Julkaistu:

MM-kisat
Veini Vehviläisellä on ongelmia kiinniottohanskansa kanssa.
Leijonien maanantaisessa ottelussa nähtiin erikoinen tilanne, kun maalivahti Veini Vehviläisen räpylähanska putosi täysin yllättäen hänen kädestään jäälle.

Tilanteessa ei ollut mitään sellaista kontaktia, joka olisi vaikuttanut kiinniottohanskan putoamiseen. ”Tumppu” vain tippui yhtäkkiä jäälle.

Vehviläinen nosti äkkiä kätensä pystyyn saadakseen pelikatkon.

– Oli varmaankin vähän hiki, ja hanska löysästi kiinni. Siitä se sitten lähti lentoon liukkaasta kädestä, Vehviläinen selvitti.

Vehviläinen on tuskaillut muutenkin räpylähanskansa kanssa Slovakian MM-turnauksessa. Treeneissä hän on huutanut voimakkaasti voimasanoja, kun kiekot eivät ole jääneet räpylään toivotulla tavalla helpohkojenkaan laukauksien jälkeen. Kiroilun lisäksi Vehviläinen on myös takonut mailallaan kiinniottohanskaansa.

– Alkaa olla sen verran vanhoja hanskoja, että tulee vähän kiekko läpi niistä. Sen takia olen suuttunut, Vehviläinen kertoi.

Vehviläisen mukaan hänellä on kaksi räpylää mukana Slovakiassa.

– Pelissä käyttämäni räpsä oli eri kuin se, mitä treeneissä kirosin. Mutta molempia voisi kyllä vähän hakata, Vehviläinen suunnitteli.

”Pystyin nollaamaan tilanteen”

USA-pelin alku oli Vehviläiselle erittäin vaikea. Yhdysvallat teki pari nopeaa maalia, eikä Vehviläinen päässyt torjunnoilla oikein mukaan peliin. Parempana päivänä hän olisi varmastikin myös pysäyttänyt sekä Brady Skejein että Johnny Gaudreaun laukaukset.

Ottelun loppua kohden Vehviläisen otteet olivat varmempia.

– Aika hyvin pystyin nollaamaan tilanteen. Alussa oli vähän karstat pois koneesta -meininkiä, sellaista tempoon totuttelua. Luotin omaan juttuun ja kyllähän se siitä sitten lähti.

Vehviläinen myönsi, että uran ensimmäinen miesten MM-ottelu jännitti.

– Kyllähän se tietysti jännitti – aika paljonkin. Kyllä se siitä suli, kun peli alkoi. Samaa ”hokia” se sitten oli kuin aiemminkin, Vehviläinen pohti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt