Kommentti: Pitäkää tunkkinne, tuumivat Kaapo Kakko ja Jack Hughes – vertailu kiinnostaa vain palkkaneuvotteluissa

Julkaistu:

Kommentti
Vertailu toiseen kiekkoilijaan ei ammattilaista hetkauta, ellei kyse ole palkkaneuvotteluista tai peliajasta samassa joukkueessa, kirjoittaa toimittaja Tuomas Arkimies Kosicesta.
Kaapo Kakko ja Jack Hughes – kuuma taistelupari! Kumpi on parempi? Kumpi saa kunnian NHL:n ykkösvarauksesta?

Media ja yleisö rakastavat vertailla. Kaapo Kakko ja Jack Hughes eivät.

Sekä Kakko että Hughes ovat antaneet ymmärtää, että heihin kohdistuva vertailu on lopulta yhdentekevää. Kaksikon puheet kuulostavat vilpittömiltä.

Tärkeintä heille vaikuttaa olevan se, että oma ja joukkueen peli kulkee. Ja siitä seuraa sitten seuraava askel uralla – tässä tapauksessa korkea NHL-varaus. Ja siitä seuraa jotain, mitä me emme voi vielä tarkasti tietää. Todennäköistä on, että molemmilla on hohdokas ura taalakaukaloissa.

Hughes sanoo ymmärtävänsä, miksi häntä vertaillaan jatkuvasti Kakkoon. Hän totesi, että ihmiset haluavat tehdä vertauksia ja että se on normaalia. Se oli Floridassa syntyneeltä Hughesilta diplomaattinen vastaus. Ehkä se oli hänen oma ajatuksensa tai sitten taustavoimien kanssa ”lausuntoautomaattiin” ohjelmoitu lausahdus.

Kakko vaikuttaa olevan kyllästynyt koko puheenaiheeseen. Kun Kakolta kysyttiin Hughesista ennen USA-ottelua, suomalaisnuorukainen huokasi, että vastassa on Yhdysvallat – ei mitään muuta.

Kakko kertoi katsoneensa hieman USA:n aiempia pelejä, mutta sanoi samaan hengenvetoon, että olisi seurannut pelejä riippumatta siitä, pelaako Hughes siellä vai ei.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei Kakko arvostaisi Hughesia tai toisinpäin. He varmasti arvostavat toisiaan.

Kakko oli maanantaina parempi

Eikä tämän tekstin tarkoitus ole myöskään itkeä median puolesta siitä, että Hughes ja Kakko eivät suostu vertailemaan toisiaan värikkäin ja kärkevin sanankääntein. Heillä on täysi oikeus suhtautua asiaan ihan prikulleen sillä tavalla kuin haluavat.

Yleisellä tasolla voisi todeta, että pelaajia kiinnostaa ennen muuta pari asiaa. Se, että oma ja joukkueen peli sujuu, palkka on markkina-arvon mukainen ja kotiasiat ovat kunnossa. Pelaajasta riippuen mainitut asiat voidaan arvottaa tietenkin eri järjestyksessä.

Se, että joku vertaa toiseen ei juuri ammattilaista hetkauta, ellei kyse ole palkkaneuvotteluista tai peliajasta samassa joukkueessa.

Mutta vertailun vuoksi. Kakko kolme miesten MM-peliä 5+0, Hughes kolme miesten MM-peliä 0+0. Kakko oli myös maanantain pelissä kirkkaasti Hughesia parempi.

Lisäksi Kakko on todistettavasti yhdessä muussa asiassa Hughesia edellä. Kakko nimittäin sai Hughesia vanhempana, jo 18 vuotta täyttäneenä pelata visiiri kypärässään koko MM-turnauksen ajan.

Hughes sen sijaan on joutunut pelaamaan MM-kisojen alun ”häkki päässään” eli kypärään kiinnitetyllä ristikolla.

Peli Suomea vastaan oli viimeinen, jossa Hughes joutui häkkipääksi nöyrtymään. Hän nimittäin täyttää tiistaina 18 vuotta ja kypärään ilmestyy visiiri.

Häkin lentäminen pukukopin nurkkaan voi vaikuttaa pieneltä asialta, mutta Hughesille se on iso juttu. Isompi juttu kuin vertailu erääseen suomalaishyökkääjään