Yhdysvallat löi Leijonat jatkoajalla!

Julkaistu:

mm-kiekko
Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta USA voitti jatkoajalla.
Yhdysvallat voitti Suomen 3–2 jatkoajalla, kun Dylan Larkin teki voittomaalin ajassa 63.47. Osuman syötti Quinn Hughes.

Ottelu alkoi Leijonien kannalta mahdollisimman heikosti. Kun ottelua oli pelattu 50 sekuntia, Suomen maalivahti Veini Vehviläinen joutui kaivamaan kiekon ensimmäisen kerran selkänsä takaa. Brady Skjei vei Yhdysvallat johtoon Alex Debrincatin ja Jack Eichelin syötöstä.

Kymmenen minuuttia myöhemmin USA siirtyi jo 2–0-johtoon. Eichel syötti jälleen ja tällä kertaa Johnny Gaudreau viimeisteli maalin.

Avauserän lopussa Leijonat onnistui vihdoin. Sakari Manninen sekä Miika Koivisto alustivat ja Harri Pesonen onnistui ohittamaan USA:n maalivahdin Corey Schneiderin.

Toinen erä näytti päättyvän maalittomana, kunnes Niko Ojamäki täräytti 2–2-tasoituksen, kun erää oli pelaamatta 32 sekuntia. Ojamäen ylivoimamaalin syöttivät Manninen ja Oliwer Kaski.

Kun päätöserä oli maaliton, edessä oli kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika. Heti sen aluksi Suomi pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta Leijonien kippari Marko Anttila päätyi syötön sijaan laukomaan itse. Se ei tuottanut tulosta. Lopulta Yhdysvallat ratkaisi ottelun ajassa 63.47, kun Dylan Larkin viimeisteli voittomaalin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt