Kristian Kuusela, 36, tekee historiaa Leijonien pelissä – heti isoon rooliin: ”Ei ollut vaikeaa mennä siihen”

Julkaistu:

mm-kiekko
Kristian Kuusela hyökkää Leijonien ykkösketjussa Yhdysvaltoja vastaan.
Kun Leijonat kohtaa maanantaina iltapäivällä Yhdysvallat, joukkueen ykkösketjun oikealla laidalla hyökkää Kristian Kuusela, 36 vuotta.

Kuuselasta, SM-liigan legendasta, tulee historian vanhin suomalainen MM-kisadebytantti.

Suomi ei harjoitellut pelipäivänä lainkaan, mutta Kuuselan kokoonpanoon nousemisesta saatiin ensimmäiset viitteet sunnuntaina, jolloin oikealta ampuva hyökkääjä oli mukana ylivoimaharjoituksissa. Paikka löytyi vasemmalta.

– Meni ihan hyvin, olin viime viikollakin yhden harjoituspelin samalla paikalla. Jätkät ovat jo kaksi peliä pelanneet ylivoimaa tosi hyvin, niin ei ollut vaikeaa mennä siihen. Koetan tuoda omia avujani siihen, eli pelata kiekon kanssa rauhallisesti ja antaa hyviä syöttöjä, Kuusela sanoi sunnuntain harjoitusten jälkeen.

Sunnuntaina Leijonat harjoitteli harjoitushallissa.

– Aika vaikea virkata mitään, kun on pieni kaukalo. Kontrasti pääareenaan isoon kaukaloon on iso, sillä tuo on varmaan neljä metriä kapeampi, Kuusela sanoi.

Kosicen areenan kaukalo on maksimimittainen eli 30x60-metrinen. Sen jäällä Suomi on lyönyt sekä Kanadan että Slovakian, ja Kuusela on maalivahti Jussi Olkinuoran kanssa ainoina pelaajina istunut katsomossa niiden ajan.

Maanantaina molemmat ovat kokoonpanossa, Kuusela ykkösketjussa Juhani Tyrväisen ja Toni Rajalan kanssa, Olkinuora kakkosveskarina.

– Tiivistä Suomi-lätkää. Haasteet olivat erilaisia. Slovakialla oli kova yleisön tuki takana, mutta olemme pystyneet kontrolloimaan ensimmäisiä ja kolmansia eriä. Toiset erät ovat olleet vähän vaikeita, Kuusela sanoi katsomosta seuraamistaan peleistä.

Etenkin Kanada, jonka startti MM-turnaukseen oli perinteiseen tapaan vähän tahmea, otti toisessa erässä kaiken irti pidemmästä vaihtomatkasta ja sai pitkiä pyörityksiä Suomen päätyyn.

– Se oli yllättävääkin, että he pystyivät isossa kaukalossa hyödyntämään sitä niin hyvin. Olemme kuitenkin voittaneet kolmannet erät, ja yleensä se voittaa pelit, joka on niissä parempi.

Hyväntuulinen Kuusela ei joko tiennyt tai saanut vielä sunnuntaina kommentoida sen enempää kokoonpanoon nousuaan, vaikka merkit olivat harjoitusten myötä selkeät.

– Olen yrittänyt tehdä hommia ollakseni valmis, kun käsketään pelaamaan. Tärkeintä on pitää fokus siinä, että pystyn antamaan kentällä parhaani, kun sinne pääsen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt