Toni Söderholmin Saksa otti toisen voiton ja nousi Leijonien kantaan MM-kisoissa

Julkaistu:

mm-kiekko
Suomalaispäävalmentaja Toni Söderholmin johtama Saksan maajoukkue otti Slovakian MM-kisojen toisen voittonsa yhtä monessa ottelussa.
Lauantaista Britannian peittoamista seurasi sunnuntaina makea voitto Tanskasta maalein 2–1.

Saksa ratkoi tasaisen ottelun toisessa erässä. Matthias Plachta onnistui ensin ylivoimalla ja Frederik Tiffels lisäsi saksalaisten johdon kahteen maaliin vain 11 sekuntia ennen erätaukoa. Tanskan Mathias Bau Hansenin kavennusmaali päätöserässä oli juuteille laiha lohtu.

Toni Söderholm, 41, nousi olympiahopeaa viime vuonna saavuttaneen Saksan päävalmentajaksi jo valmennusuransa kolmannella kaudella. Pitkän peliuransa aikana pääasiassa Helsingin IFK:ta edustanut Söderholm on johtanut Saksan kisojen A-lohkon kärkipaikalle tasapisteisiin Suomen kanssa. Leijonat ja Saksa ottavat yhteen lohkovaiheen päätöspelissä 21. päivä.

– Saksalaiset jääkiekkoilijat ovat hyvin joukkueorientoituneita ja työskentelevät erittäin lujaa. Täällä ei ole egoja. Kaikki haluavat oppia ja tehdä uhrauksia joukkueen hyväksi. Näkemykseni mukaan meidän joukkue ensin -mentaliteettimme on suurin vahvuutemme, Söderholm pohti Deutsche Wellen haastattelussa kisojen alla.

Saksa saa seuraavalle kisaviikolle kovan luokan NHL-vahvistuksen, kun Coloradossa erinomaisen kauden pelannut maalivahti Philipp Grubauer liittyy mukaan joukkueeseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt