Leijonien hyökkääjän äiti teki valtavasti poikansa kiekkouran eteen – leipoi ja pussitti ruuveja: ”Pyykkiäkin riitti”

Julkaistu:

MM-kiekko
Paula Kuusela muistelee lämmöllä poikansa Kristian Kuuselan junioriaikoja.
Leijonien MM-joukkueen Kristian Kuuselan Paula-äiti on tehnyt paljon poikansa jääkiekkouran hyväksi.

– Kristianin junioriaikana melkein kaikki Suomen jäähallit tulivat tutuksi, kyllä silloin paljon kierrettiin. Kovasti olimme mieheni kanssa tukena ja teimme kaikkea sitä, mitä vanhemmat vain pystyvät tekemään, Seinäjoella miehensä kanssa asuva Paula Kuusela muistelee.

– Mies oli valmentajanakin, ja pyykkihuolto oli minulla yksi sellainen iso asia. Sitä riitti, hän naurahtaa.

Kiekkojuniorien vanhempien rooliin kuuluu oleellisesti myös talkootyö juniorijoukkueen hyväksi.

– On leivottu ja ruuvejakin pussitettu, Paula Kuusela kertoo.

Kristian Kuusela aloitti luistelukoulussa Seinäjoella 4-vuotiaana. Harrastuksesta alkoi pikku hiljaa tulla ammattimaisempaa, kun Kuusela muutti 14-vuotiaana Seinäjoelta Tampereelle Tapparan riveihin.

– Hän kulki aluksi junalla Tampereelle, mutta sitten lukioikäisenä hän muutti sinne pysyvämmin. Oli se äidille aika kova paikka, mutta pojalla oli niin kova halu. Ei siinä sitten auttanut kuin päästää poika menemään.

Kuuseloilla on vietetty äitienpäivää yleensä siten, että Kristianin ja hänen siskonsa perhe tulevat äitinsä ja isänsä luo Seinäjoelle. Tällä kertaa Kristian, 36, on kuitenkin Leijonien matkassa Slovakian MM-kisoissa.

– Perinteisiin kuuluu marenkikakku, joka on ”Krissenkin” suurta herkkua. Nyt poika on MM-kisoissa ja me muut seuraamme kovasti pelejä, Paula Kuusela toteaa.

Ota kantaa

Miten hyvin Suomi menestyy MM-kisoissa 2019?

Kultaa tulee tietysti 40% Hopea ei ole häpeä 10% Mitali se on pronssinenkin 17% Harmittava nelossija 9% Noutaja tulee puolivälierissä 22% Joku muu 3%
Ääniä yhteensä 2078

Suomen ottelut MM-kisoissa


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt