Leijonien hyökkääjä teki SM-liigahistoriaa 4 sekunnin visiitillä – on nyt jo kokenutta osastoa: ”Niin se aika vain menee”

Jere Sallinen, 28, on jo yksi Leijonien kokeneista pelaajista.

Jere Sallinen (vas.) kuvattuna Euro Hockey Tourilla viime kaudella.

9.5.2019 19:44

Leijonat lähtee MM-turnaukseen ennätyksellisesti 18 ensikertalaisen voimin, eli koko joukkueesta vain seitsemällä pelaajalla on aiempaa arvokisakokemusta.

Yksi heistä on Jere Sallinen, jonka ainoa aiempi MM-edustus on keväältä 2014. Silloin tehtiin Leijonien edellinen ennätys: 15 ensikertalaista.

– Siitäkin alkaa jo olla aikaa. Sen muistan, ettei alku ollut ruusuilla tanssimista, mutta loppua kohti parani. On tärkeää, että pidämme nyt pään kylmänä ja keskitymme omaan hommaamme, Sallinen sanoo.

– Tämä on siitä mielenkiintoinen laji, että ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu. Lähdemme hakemaan yllätystä.

Sallinen, 28, kuuluu jo joukkueen kokeneeseen kaartiin. Mukana on jopa vuonna 2001 syntynyt superlupaus Kaapo Kakko.

On tultu jo aika pitkälle siitä, kun Sallinen teki joulukuussa 2007 SM-liigahistoriaa. Espoolainen sai neljän sekunnin verran jääaikaa käytyään kärsimässä Bluesin joukkuerangaistuksen ja luisteltuaan jäähyaitiosta takaisin vaihtoaitioon. Se riitti tekemään hänestä liigahistorian ensimmäisen 1990-luvulla syntyneen pelaajan.

– Niin se aika vain menee. Muistan sen kuin eilisen. Voitimme 6–0. Seuraavassa pelissä taisin olla Arto Kukin, isäni tutun, kanssa samassa ketjussa. Vähän oudolta se tuntuu, että alan jo olla kokenutta kaartia, Sallinen hymyilee.

– Toisaalta, olenhan pelannut jo aika paljon pelejä ympäri maailman.

Niin. Sallinen teki läpimurtonsa HPK:sssa, meni Örebrohon kevääksi 2014 ja MM-kisoihin, siitä kahdeksi vuodeksi Jokereihin ja kauden ajaksi Edmonton Oilersin farmiin Bakersfieldiin. Kaksi viime kautta Sallinen oli Örebron kapteeni Ruotsin SHL:ssä.

Nyt Sallinen ei ole mukana Leijonien kapteenistossa mutta kuuluu varmasti joukkueen johtohahmoihin.

– Näen itse, että enimmäkseen olen näyttänyt esimerkkiä jäällä. Tykkään aina antaa kaikkeni, pyrin olemaan positiivinen ja auttamaan muita. Iso kunnia se on ollut. Leijonissakin olen saanut olla varakapteeni ja viime vuonna leirityksen aikana kapteeni, Sallinen sanoo.

Hän lupaa kaukaloon ”pirteän leijonan”.

– Meillä on todella nälkäinen joukkue. Se on näkynyt jo harjoituspeleissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?