Suomalaistähdet jättävät joukolla MM-kisat väliin – Leijonien johto vähäsanainen

Julkaistu:

MM-kiekko
Jukka Jalonen viestitti Jere Lehtisen vastaavan pelaajapolitiikasta. Lehtinen vastasi pelaajakysymyksiin niukkasanaisesti.
Suomen jääkiekkomaajoukkueen johto on käynyt kauden aikana Pohjois-Amerikassa tarkkailemassa pelaajia MM-miehistöön.

Kautensa NHL:ssä päättäneistä haaviin tarttui lopulta kolme pelaajaa: maalivahti Kevin Lankinen, puolustaja Henri Jokiharju sekä hyökkääjä Juho Lammikko.

Saalis on pieni, varsinkin kun katsoo naapurimaan Ruotsin joukkuetta. Ruotsilla on jo nyt reilusti yli 10 NHL-vahvistusta.

NHL:ssä on lähes tuplamäärä ruotsalaispelaajia suomalaisiin verrattuna, mutta se ei silti selitä Tre Kronorin NHL-pelaajien määrää toukokuussa alkavissa MM-kisoissa Slovakiassa.

Sitä ei selitä myöskään maajoukkueen johto. Ilta-Sanomat tavoitteli päävalmentaja Jukka Jalosta ja General Manageria Jere Lehtistä torstaina puhelimitse.

Jalonen viestitti Lehtisen vastaavan pelaajapolitiikkaan liittyviin asioihin hänen keskittyessä valmentamiseen. Lehtinen vastasi haastattelupyyntöön lyhyesti tekstiviestillä.

– Me keskitymme niihin pelaajiin jotka ovat täällä ja meidän peleihimme. Emme niihin, jotka eivät ole meidän käytettävissämme tänä vuonna, Lehtinen kirjoitti.

Jotkut NHL-pelaajat ovat kärsineet kauden aikana vammoista, ja muutamilla on sopimus katkolla, jolloin vammoja ei saisi missään tapauksessa tulla ennen uuden kontrahdin neuvottelua.

Kieltäytyjien määrä on joka tapauksessa merkittävä.

Suomi pelaa torstaina harjoitusottelun Norjaa vastaan Rovaniemellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt