Aleksander Barkovin seura ei päästänyt tähteään Leijoniin – näin Florida perustelee tylyn päätöksen

Julkaistu:

Leijonat
Aleksander Barkovia ei nähdä kevään MM-kisoissa.
Tämän NHL-kauden tehokkain suomalaispelaaja Aleksander Barkov jättää Slovakian MM-kisat väliin.

Florida Panthersia edustava Barkov kertoi runkosarjan lopulla Ilta-Sanomille, että MM-turnaus kiinnostaa, mutta tilannetta katsotaan tarkemmin runkosarjan jälkeen.

Keskiviikkona Suomen jääkiekkoliitto tiedotti, että MM-leirille Pohjois-Amerikasta saapuvat maalivahti Kevin Lankinen, puolustaja Henri Jokiharju ja hyökkääjä Juho Lammikko. NHL:stä ja KHL:stä ei ole tulossa muita jo kautensa päättäneitä pelaajia.

Keskushyökkääjä Barkov on nimekkäin pelaaja, jota ei nähdä MM-jäillä.


Florida Panthersin GM Dale Tallon kertoi keskiviikkona syyt, joiden takia 23-vuotiasta Barkovia ei päästetty kisoihin.

– Huolellisen harkinnan jälkeen Panthers on kieltäytynyt Suomen maajoukkueen lähettämästä kutsusta Barkoville pelata kevään MM-kisoissa. ”Sasha” pelasi isoja minuutteja ja kärsi pienistä vaivoista viime kaudella. Olemme päättäneet, että nyt tärkeintä hänelle on tervehtyä kesän aikana, Tallon sanoi seuran tiedotteessa.
Barkov urakoi päättyneellä kaudella hurjat minuutit. Tamperelaisen keskimääräinen peliaika oli 22.21 minuuttia, mikä oli hyökkääjistä neljänneksi kovin.

Uransa parhaan kauden pelannut Panthersin kapteeni sijoittui NHL:n pistepörssin kymmenenneksi hurjilla tehoilla 35+61=96.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt