Jääkiekkoliitolta shokkiuutinen: Aleksander Barkov jättää MM-kisat väliin – NHL:stä ei ole tulossa muitakaan tähtiä - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Jääkiekkoliitolta shokkiuutinen: Aleksander Barkov jättää MM-kisat väliin – NHL:stä ei ole tulossa muitakaan tähtiä

Floridan Aleksander Barkovia ei nähdä MM-kisoissa.

Julkaistu: 17.4.2019 17:35, Päivitetty 17.4.2019 18:11

Jääkiekkoliitto tiedotti Leijonien NHL-vahvistuksista keskiviikkona.

Leijonat saa MM-leiritykseensä toistaiseksi vain kolme NHL-pelaajaa: maalivahti Kevin Lankisen, puolustaja Henri Jokiharjun ja hyökkääjä Juho Lammikon.

Kukaan heistä ei ole ollut oman joukkueensa runkopelaaja tai edes tärkeässä roolissa kauden aikana.

Jääkiekkoliitto ilmoitti, että muita kautensa jo päättäneitä NHL- tai KHL-pelaajia ei tänä keväänä nähdä maajoukkueessa.

Näin esimerkiksi Floridan kapteeni Aleksander Barkov ei ole käytettävissä kevään MM-kisoissa, mikä on Leijonille valtavan suuri takaisku.

– Jokaisella on omat syynsä taustalla, eikä se ole meidän asiamme lähteä näitä sen enempää erittelemään. Nyt keskitytään siihen joukkueeseen, joka on leirityksessä mukana, Leijonien GM Jere Lehtinen painottaa Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Barkov olisi ollut Leijonille ilmiselvä ykkössentteri. Barkov oli NHL:n runkosarjan pistepörssissä paras suomalainen kerättyään 82 ottelussa kovat tehot 35+61=96. Koko liigan pistepörssissä Barkov oli kymmenes.

Chicagon puolustaja Henri Jokiharju (oik.) tulee Suomen MM-joukkueeseen. Seuratoveri Patrick Kane (vas.) edustaa MM-kisoissa Yhdysvaltoja.

Suomen MM-leirityksen NHL-miehistä Lankinen ei pelannut kauden aikana ainoatakaan peliä NHL:ssä vaan torjui koko kauden Chicago Blackhawksin farmiseurassa Rockfordissa.

Kaikkiaan Lankinen pelasi Rockfordissa kauden aikana vain 19 ottelua, ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 90,99 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,50.

Jokiharju pelasi Chicagossa kauden aikana 38 ottelua tehoin 0+12=12 ja farmiseura Rockfordissa 30 ottelua tehoin 2+15=17.

Lammikon saldo NHL-seura Floridassa oli 40 ottelussa 0+6=6 ja farmiseura Springfieldissä 36 ottelussa tehoin 6+12=18.

Suomen NHL-pelaajat MM-kisoissa näyttävät jäävän kovin vaatimattomiksi muiden rinnalla.

Ruotsalaisista Tre Kronorille ovat näyttäneet vihreää valoa jo mm. Loui Eriksson, Elias Pettersson ja maalivahti Jacob Markström, USA:lle runkosarjan pistepörssin kolmonen Patrick Kane (44+66=110) ja Venäjälle Ilja Kovaltshuk, Jevgeni Dadonov ja Artem Anisimov.

Venäjä voi vielä saada jättipotin, sillä Tampa Bayn ja Pittsburghin putoamisten myötä Venäjän paidassa MM-kisoissa saatetaan nähdä Jevgeni Malkin, runkosarjan pistepörssin voittaja Nikita Kutsherov (41+87=128) ja maalivahti Andrei Vasiljevski.

Jääkiekon MM-kisat pelataan 10.5.–26.5 Slovakiassa.

Juttu päivitetty kauttaaltaan klo 18.07.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?