Leijonat löi niukasti Tanskan – MM-leiriryhmään ”muutama uusi nimi” ensi viikolla

Julkaistu:

Leijonat
Päävalmentaja Jukka Jalonen kehui Naisleijonien historiallista välierävoittoa Kanadasta.
Slovakian toukokuisiin MM-kisoihin valmistautuvan Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen peli-ilme tämän viikon Tanska-maaotteluissa tyydytti Leijonien päävalmentajaa Jukka Jalosta.

Suomi saavutti Tanskassa pelatuissa maaotteluissa kaksi niukkaa voittoa. Lauantaina Suomi oli parempi Vojensissa maalein 2–1.

– Tänään saatiin kova vastus. Varsinkin alussa oltiin vähän vaiheessa, mutta pari viimeistä erää oli jämäkkää pelaamista. Voitto oli ansaittu, sillä pidimme Tanskan maalipaikat vähissä. Tyytyväinen täytyy olla, kaksi peliä ja yksi maali omiin, Jalonen sanoi puhelimitse STT:lle.

Tanskan Mathias Bau Hansen vei juutit avauserässä johtoon, mutta Suomi iski vastaan toisessa erässä. Pelicansissa upean kauden pelannut Oliwer Kaski kiskaisi Suomen ensin tasoihin ja Ilveksen nuori kapteeni Eemeli Suomi siirsi Suomen johtoon 18-vuotiaan huippulupauksen Kaapo Kakon syötöstä.

Jalonen ei halunnut nostaa yksittäisiä pelaajia parrasvaloihin MM-kisakonetta ajatellen, mutta kiitteli pelaajien tekemää joukkuesuoritusta.

– Olen tyytyväinen kaikkien panokseen. Oli hienoa nähdä kahdeksan uutta pelaajaa, jotka debytoivat maajoukkueessa.

Ensi viikoksi nimettävä toinen MM-leiriryhmä täydentyy Jalosen mukaan ”muutamalla uudella nimellä”. Kolmanteen ryhmään hän povaa jo enemmän muutoksia.

Suomi pelaa ensi viikolla Rovaniemellä ja Kokkolassa kaksi ottelua Norjaa vastaan.

Kaapo Kakko: ”Kisapaikka olisi iso juttu”

Suomen kirkkaimman kiekkolupauksen Kakon ajatus ei karkaa vielä tarunhohtoisen NHL:n puolelle. Asiantuntijat ovat povanneet Kakosta yhtä tulevan kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkinimistä, mutta 18-vuotiaan turkulaisen tähtäin on asetettu juuri nyt tiukasti vajaan kuukauden päästä alkaviin Slovakian MM-kisoihin.

Kakko valittiin MM-leiriryhmään huhtikuun alussa. Samalla Kakko ilmoitti jättävänsä alle 18-vuotiaiden MM-kisat väliin.

– Olisi hienoa pelata MM-kisat. Ennen olen katsonut kisoja vain tv:stä ja tiedän, että tapahtuma on hieno. Kisapaikka olisi iso juttu minulle, Tanskasta tavoitettu Kakko sanoi STT:lle.

NHL:n varaustilaisuuden joukkuejärjestys arvottiin tällä viikolla, mutta Kakko ei ole ajatellut NHL:ää vielä paljoakaan. New Jersey sai tilaisuuden kärkivarauksen, New York Rangers kakkosvarauksen.

– En ole miettinyt asiaa kauheasti. Olen keskittynyt näihin peleihin, Kakko sanoo lyhyesti NHL:n varauslotosta.

– Eihän siltä tietenkään voinut välttyä, kun seuraavana aamuna heräsi.

Lauantain Tanska-voitossa Kakko pelasi samassa ketjussa Ilveksen Suomen ja Arttu Ruotsalaisen kanssa.

”Loistojuttu Suomi-kiekolle”

Samaan aikaan, kun miesten MM-leiriryhmä tyrehdytti Tanskan maalihanoja, Suomen Naisleijonat taisteli Kanadaa vastaan paikasta MM-kotikisojen finaalissa.

Miesten ottelu Tanskassa päättyi hieman naisten välieräottelua aiemmin. Mieskiekkoilijat ehtivätkin ottelun jälkeen pukukoppiin seuraamaan naisten historiallista 4–2-välierävoittoa.

– Itsekin ehdin näkemään viimeisen minuutin. Hieno homma, loistojuttu Suomi-kiekolle, Jalonen hehkutti Naisleijonien saavutusta.

– Kanadalle ei ole aivan jokapäiväistä leipää ottaa pataan näissä peleissä. Voitto oli huippusuoritus, joten onnittelut heille (Naisleijonille).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt