Leijonille tulossa laiha saalis NHL:stä – Mikko Koskinen jättämässä MM-kisat väliin - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Leijonille tulossa laiha saalis NHL:stä – Mikko Koskinen jättämässä MM-kisat väliin

Mikko Koskisen pelaaminen kevään MM-kisoissa ei ole todennäköistä.

Mikko Koskinen torjui ensimmäisen kautensa Edmonton Oilersin maalilla.

10.4.2019 19:55

Leijonien maalivahtiosastolle MM-kisoihin ei ole näillä näkymin tulossa vahvistuksia NHL:stä. Kauttaan NHL:n pudotuspeleissä jatkaa kolme suomalaisveskaria: Pekka Rinne, Tuukka Rask ja Joonas Korpisalo.

Kautensa päättäneistä maalivahdeista Edmonton Oilersin ykkösvahti Mikko Koskisen nimellä on spekuloitu viime viikkoina. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Koskisen pelaaminen kevään MM-kisoissa Slovakiassa on kuitenkin epätodennäköistä.

Koskinen on ollut tuttu näky viime vuosina maajoukkuepaidassa. Parimetrinen 30-vuotias suomalaisvahti torjui viisi viime kautta KHL:ssä, joten hän vapautui myös sopivasti keväisin Leijonien käyttöön.

Kulunut kausi oli Koskiselle ensimmäinen täysi kausi NHL:ssä. Koskinen nousi kesken kauden Oilersin vastuuvahdiksi, kun hän syrjäytti Cam Talbotin. Koskinen pelasi Oilersin maalilla 55 ottelua torjuntaprosentilla 90,6.

Koskinen solmi tammikuussa Oilersin kanssa kolmen vuoden ja 13,5 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Leijonien veskariosasto MM-kisoihin on vielä auki. Huhtikuun alussa valitulle ensimmäiselle MM-leirille valittiin kaksi maalivahtia. Tanskassa pidetylle MM-leirille valittiin SM-liigasta JYPin Eetu Laurikainen ja Pelicansin Jussi Olkinuora.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?