MM-matkan jo ostanut Leijona-fani Anu pettyi – osaan peleistä myynnissä vain 500 euron lippuja: ”Hurjaa, jos ei pääse edes hallille”

Julkaistu:

Leijonat
Lähes kaikki Suomen MM-otteluiden liput on jo myyty loppuun.
Jääkiekon MM-kisat järjestetään tänä vuonna Slovakiassa 10.–26. toukokuuta. Kisakaupunkeina ovat Bratislava ja Košice. Suomi pelaa ottelunsa A-lohkossa Košicessa.

Leijonien fanien mahdollisuudet päästä suosikkiensa otteluihin alkavat olla ohuet.

Pääsyliput Suomen otteluihin Kanadaa ja isäntämaa Slovakiaa vastaan on jo myyty loppuun.

Britannia-otteluun oli keskiviikkona jäljellä enää yksi VIP-lippu. Tämän hinta oli 500 euroa. VIP-lippuja myydään myös Saksaa ja Yhdysvaltoja vastaan pelattaviin otteluihin.

Halvimpia, 45 euroa maksavia peruslippuja on jäljellä ainoastaan Tanska- ja Ranska-otteluihin, vaikka MM-kisojen alkuun on vielä yli kaksi kuukautta.

Lipunmyynti MM-kisoihin alkoi viime syyskuussa. Erilaiset lippupaketit tulivat myyntiin joulukuussa ja helmikuussa. Helmikuussa alkoi myös yksittäisten otteluiden lipunmyynti, mutta lähes kaikki liput ovat jo menneet.

IS kysyi MM-kisojen viestintäpäälliköltä Michaela Grendeloválta lisätietoja lipunmyynnistä.

– Olemme säännöllisesti muistuttaneet ulkomaalaisia kiekkofaneja, että heidän pitäisi ostaa lippupaketit ensimmäisessä tai toisessa erässä, koska Slovakiasta ja Tshekistä tulee valtava määrä kiekkofaneja, Grendelová kertoi.

Järjestäjät selittävät lippujen määrää myös peliareenoiden pienellä koolla. Bratislavan Orange Arenalle mahtuu 9 763 katsojaa, Košicen Steel Árenalle 8 347 katsojaa.

– Bratislavan ja Košicen jäähallien kapasiteetit ovat rajalliset. Pahoin pelkäämme, että kaikki fanit eivät voi saada lippujaan. Toivomme kuitenkin, että suomalaisfanit löytävät tiensä halleille.

Yksi pettyneistä Leijona-faneista on Anu Saarinen. Hänen miehensä alkoi etsiä lippuja jo viime syksynä, mutta hän ei päässyt jonoista ostovaiheeseen saakka.

Kun yksittäisliput tulivat myyntiin 28. helmikuuta, niitä myytiin kisasivustolla vain yhteen katsomosektoriin – 500 euron hinnalla!

– Katsoimme lippuja nimenomaan Suomeen kolmeen ensimmäiseen alkusarjaotteluun. Meillä ei ole lippuja eikä niitä näytä myöskään tulevan myyntiin, Saarinen sanoi.

Saarisen mies löysi netin kautta paikallisen slovakialaisen, jolla oli myynnissä lippuja Suomi–Slovakia-otteluun. Lippujen hinnat olivat 220 euroa per kappale katsomon kulmapaikkaan.

– Keskustelimme hänen kanssaan Whatsapin välityksellä, mutta hän ei ollut valmis tinkimään lipuista. Lopulta hän sanoi, ettei halua myydä suomalaisille lippuja, hän ei halua suomalaisia heidän peleihinsä.

Saarinen ei ole kuitenkaan menettänyt toivoaan lippujen saannista miehensä kanssa.

– Luotamme siihen, että jostain löytyisi lippuja Kanada–Yhdysvallat-otteluun. Hurjaa, jos ei pääse edes hallille, kun olemme jo ostaneet sinne lentoliput ja vuokranneet asunnonkin, Saarinen kertoi.

Päivitetty otsikko kello 9.00.

Juttua korjattu 8.3.2019 kello 10.20: Jääkiekon MM-kisat eivät pääty 20. toukokuuta, vaan 26. toukokuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt