Leijoniin palannut Jukka Jalonen kritisoi Lauri Marjamäen kohtelua: ”Tuntui aika julmalta ja epäreilulta”

Julkaistu:

Leijonat
Leijonien päävalmentajaksi palanneen Jukka Jalosen mielestä media kohteli huonosti hänen edeltäjäänsä Lauri Marjamäkeä.
– Tuntui aika julmalta ja epäreilulta, miten paljon sontaa Lauri Marjamäki sai niskaan, Jukka Jalonen sanoi maanantaina julkaistessaan ensimmäisiä maajoukkuevalintojaan paluunsa jälkeen.

Leijonat maailmanmestariksi vuonna 2011 valmentaneen Jalosen, 55, mielestä Marjamäen julkisuuskuvaan vaikutti tämän päävalmennuspestiinsä saama huono startti.

Marjamäki joutui heti altaan syvään päähän, sillä hänen ensimmäinen turnauksensa oli World Cup. Se meni Suomelta surkeasti.

– Alku on usein tärkeä ja se meni heikosti World Cupissa. Siitä jäi aika monelle nauha päälle. Ei nähty enää kuin negatiivisia asioita, Jalonen sanoi ja jatkoi:

– Mielestäni ”Late” kesti haukut todella hyvin. Itse en olisi pystynyt pitämään suutani samalla tavalla kiinni. Olisin täräyttänyt siitä varmasti jossain vaiheessa, mutta olemme Marjamäen kanssa erilaisia ihmisiä. Mielestäni oli hienoa, että Late pystyi toimimaan niin. Hän vetää nyt erittäin hyvin Jokereissa ja on osoittanut taas olevansa huippuvalmentaja.
Jalosen mukaan Leijonien päävalmentajan rooli on joskus raskas kantaa. Koko Suomella on mielipide työstä – ja se ei perustu usein pelkästään faktoihin.

– Tämä on Jekyll ja Hyde -homma. Kun menee hyvin, kaikki taputtavat selkään. Kun ei mene hyvin, kädessä on puukko.

– Leijonien päävalmentajan pesti eroaa paljon seurajoukkueen valmentajan hommasta. Vaikka kyse olisi isosta seurasta, se kiinnostaa aika pientä osaa suomalaisista. Leijonat kiinnostavat puolestaan koko Suomea, puhutaan miljoonista. Leijonien mukana eletään myös tunteella niin hyvässä kuin pahassa. Jos ei menestytä, tuska ja kritiikki kohdistuu päävalmentajaan.


Jalonen sanoo palaavansa kuitenkin Leijoniin täynnä intoa. Hän luotsasi Pikkuleijonat maailmanmestaruuteen vuonna 2016 ja näki silloin Suomen kiekon valoisan tulevaisuuden.

Nuorten suomalaisten NHL-tähtien esiinmarssi on niin voimakas, että Leijonat voittaa Jalosen mielestä MM-kultaa viiden vuoden aikana vähintään kerran.

Mahdollinen kritiikin kohteeksi joutuminen on pieni hinta siitä, että pääsee luotsaamaan nyky-Leijonia, jossa pelaa Sebastian Ahon, Mikko Rantasen ja Patrik Laineen kaltaisia nuoria supertähtiä.

– Tässä työssä on oikeasti paljon enemmän etuja kuin haittoja. Yksi hienoimmista eduista on, että pääsee tekemään jossain vaiheessa töitä näiden nousevien kykyjen kanssa.

– Leijonissa pääsee myös valmentamaan huippumotivoituneita pelaajia. Sitä ei suoda kaikille valmentajille, Jalonen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt