Jääkiekon MM-kisat pelataan ensi vuonna poikkeuksellisen myöhään – myös SM-liigakausi venymässä historiallisen pitkäksi

Julkaistu:

mm-kiekko
SM-liigaa saatetaan pelata ensi keväänä vielä toukokuussa. MM-turnaus alkaa poikkeuksellisen myöhään.
Jääkiekon MM-turnaus pelataan ensi vuonna poikkeuksellisen myöhään.

Slovakian isännöimät kisat alkavat vasta toukokuun 10. päivä. MM-loppuottelu pelataan 26. toukokuuta.

Esimerkiksi tämän kevään kisat Kööpenhaminassa ja Herningissä pelattiin 4–20. toukokuuta.

Ilta-Sanomat kysyi Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtajalta Matti Nurmiselta, mistä poikkeukselliset aikataulut johtuvat.

– Se lähtee aika pitkälti varmaan järjestäjästä ja siitä, millaisia päiviä he haluavat ja miten areenat ovat käytettävissä. Yleisellä tasolla eurooppalaiset liigat ja liigaseurat toki toivovat, että kisat alkaisivat mahdollisimman myöhään. Sitä ääntä on myös luonnollisesti kuultu, Nurminen kertoi.

– Toisaalta pohjoisamerikkalaiset toivoisivat, että kisat alkavat mahdollisimman lähellä sitä hetkeä, kun NHL:n runkosarja loppuu. Täytyy tasapainoilla näiden asioiden osalta. Minulla ei ole tiedossa mitään erityisempää syytä.

Tarkoittaako tämä myös sitä, että SM-liigakausi kestää pidempään?

– Varmasti. Kaikki käytettävissä olevat päivät hyödynnetään. Ja sekin tiedetään, että tiistaipelien myynti ei välttämättä ole samalla tasolla kuin perjantai- tai lauantaipelien. Liiga tulee todennäköisesti venymään toukokuun puolelle – ainakin jos mennään kuudenteen tai seitsemänteen finaaliin, Nurminen sanoo.

Eurooppalaiseen kiekkokalenteriin MM-kisojen siirtyminen myöhemmäksi tuo myös kaivattua lisätilaa, esimerkiksi viime vuosina peliruuhkia lisänneen CHL:n takia.

– Kyllähän tässä elintilan jakoa ja keskustelua aiheesta käydään koko ajan. Se on ihan positiivista, että sitä löytyy kaikille.

Nurminen kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin linjanneen liiton kongresseissa, että MM-turnaukset pyritään aloittamaan ”yksinumeroisella päivällä” – siis 1.–9. toukokuuta välisenä aikana.


Ensi kevään kisojen alkamispäivästä ei siis tule uutta vakiota.

– Kisojen aikataulut on lyöty lukkoon vuoteen 2023 asti. Olympiavuotta 2022 ja Suomen silloisia kotikisoja lukuun ottamatta kisat alkavat 1.–9. toukokuuta, lähtökohtaisesti toukokuun ensimmäisenä perjantaina.

Kisat ovat hiljalleen venyneet myöhempään kevääseen.

– Muistan, että esimerkiksi Suomen kotikisat 2003 alkoivat 26. huhtikuuta. Suuntaus on ollut koko ajan tähän suuntaan, ja kaikille jääkiekkotuotteille yritetään löytää hyviä pelipäiviä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt