MM-kiekko

Diktaattorimainen hallitsija suuttui – katastrofi jääkiekon MM-kisoissa oli liikaa: ”Se ei ole mikään joukkue”

Julkaistu:

MM-kiekko
Valko-Venäjän MM-turnaus päättyi katkeraan pettymykseen.
Valko-Venäjää diktaattorin lailla hallitseva presidentti Aleksandr Lukashenko on tunnetusti suuri jääkiekon ystävä.

Viikonloppuna päättyneet jääkiekon MM-kisat eivät olleet kuitenkaan 63-vuotiaalle presidentille mieluisa urheilujuhla. Päinvastoin.

Tanskan MM-turnaus oli maalta historiallisen huono näytös.

Valko-Venäjä hävisi kaikki seitsemän alkulohkon otteluaan ja jäi A-lohkon jumboksi. Tulos tiesi sitä, että joukkue putosi sarjaporrasta alemmas. Mahalasku oli jättimäinen pettymys joukkueelle, joka on pelannut MM-kisojen ylimmällä tasolla vuodesta 2004.


Valko-Venäjä hävisi useita ottelujaan suurinumeroisesti (muun muassa Ruotsille ja Venäjälle kärsityt 0–5- ja 0–6-tappiot). Joukkuetta kisoissa luotsannut kanadalainen Dave Lewis sai potkut kesken turnauksen, mutta sekään ei pelastanut heikosti pelannutta ryhmää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valko-Venäjä oli lopulta tilastojen valossa turnauksen toiseksi huonoin joukkue Etelä-Korean jälkeen.

Kovaa palautetta

Lukashenko ilmaisi tiistaina tyytymättömyytensä joukkueen MM-kisaesitykseen. Valkovenäläisen uutistoimiston BelTAn välittämässä lähetyksessä presidentti kertoi mielipiteensä kovin sanoin maan jääkiekkotoiminnasta vastaavalle sisäministerille Igor Shunevitshille.

– Se, että maajoukkueemme putosi pääsarjasta, oli ansaittua. Tuollaisella pelillä heillä ei ole mitään tekemistä tällä tasolla. Mutta emme voi missään nimessä hyväksyä sitä, tuimailmeinen Lukashenko ilmoitti.


Hallitsija vaati, että Valko-Venäjän ykkösjoukkue Dinamo Minsk valjastetaan entistä perusteellisemmin maajoukkueen käyttöön. Lukashenkon aikeissa on, että maan parhaat pelaajat pelaisivat Dinamossa ja Dinamon parhaat yksilöt maajoukkueessa.

Nykymaajoukkueesta presidentti ei löytänyt juuri hyvää sanottavaa.

– Ei käy päinsä, ettei meillä ole normaalia puolustusta. Eikä kyllä hyökkäystäkään. Jos he eivät saa tehtyä kymmenessä ottelussa kymmentä maalia, se ei ole mikään joukkue, Lukashenko julisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt