Ruotsin MM-finaalin sankari olisi halunnut edustaa Leijonia – byrokratia esti toiveen toteutumisen - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Ruotsin MM-finaalin sankari olisi halunnut edustaa Leijonia – byrokratia esti toiveen toteutumisen

Kainuulaissyntyisen Ritva Zibanejadin Mika-poika voitti sunnuntaina jääkiekon maailmanmestaruuden.

Mika Zibanejad (kesk.) kannusti lapsena Suomen jääkiekkomaajoukkuetta.­

22.5.2018 10:11

Mika Zibanejad, 25, nousi Ruotsin sankariksi sunnuntaina Sveitsiä vastaan pelattussa MM-finaalissa. NHL-tähti Zibanejad laukoi Tre Kronorin 2–2-tasoituksen toisessa erässä.

Ruotsi voitti lopulta jännitysnäytelmäksi muodostuneen kamppailun rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3–2.

Ei ollut välttämättä kuitenkaan kaukana, ettei ruotsalaistähti viilettäisi tällä hetkellä Tre Kronorin sinikeltaisen edustusasun sijasta Leijonissa.

Zibanejad kannatti pikkulapsena Suomea jääkiekossa ja yritti ensimmäisenä päästä edustamaan Suomea. Syntyessään hän sai automaattisesti Suomen kansalaisuuden, koska Ritva-äiti oli suomalainen.

Zibanejad vaihtoi kuitenkin nuorena kansalaisuutensa ruotsalaiseksi, koska hänen elämänsä oli Ruotsissa.

Kun Suomesta osoitettiin kiinnostusta ja haluttiin saada Mika mukaan 15-vuotiaiden Pohjola-leirille eli nuorimpien maajoukkue-ehdokkaiden ensimmäiseen kokoontumiseen, Mika haki kaksoiskansalaisuutta mutta ei ehtinyt saada sitä ajoissa eikä päässyt mukaan.

– Se ei onnistunut, paperit eivät olleet valmiina. Sitten sain paikan Ruotsin maajoukkueesta, ja sen jälkeen kaikki meni automaattisesti, Zibanejad sanoi Sveriges Radion haastattelussa tammikuussa 2012.

– Kun olin pieni, niin mä kannustin Suomea ja halusin, että Suomi voittaa, mutta en nyt, Zibanejad sanoi samassa haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?