MM-kiekko

Ruotsin MM-kullan ratkaissut Filip Forsberg muutti viime hetkellä suunnitelmansa – ”Näin siellä tilan”

Julkaistu:

MM-kiekko
Filip Forsberg oli Tre Kronorin juhlittu sankari.
Ruotsi juhli maailmanmestaruutta Kööpenhaminan sunnuntai-illassa.

Tre Kronor vei finaalin Sveitsiä vastaan maalein 3–2.

Lopullinen ratkaisu syntyi vasta rangaistuslaukauskilpailussa. Siinä ratkaisijaksi nousi Filip Forsberg, kesken turnauksen joukkueeseen liittynyt Nashvillen NHL-tähti.

– Ei ole oikein mennyt vielä tajuntaan, mitä on tapahtunut. Tämä tuntuu uskomattomalta. Se oli hieno peli, kova yli 80 minuutin taistelu, Forsberg tunnelmoi Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruotsi hallitsi ottelutapahtumia lähes koko 60 minuuttia ja oli hallitsevampi osapuoli myös jatkoajalla, muttei saanut kiekkoa kuin kahdesti Sveitsin maalin.

– En sano, että olisimme turhautuneet. Tiesimme etukäteen, että tästä tulisi tiukka peli. He olivat pelanneet tiukkoja pelejä läpi koko turnauksen, Forsberg kommentoi.

Forsberg tunnetaan yhtenä NHL:n taitavimmista pelaajista, ja hänen kikkavalikoimastaan löytyy mitä uskomattomampia temppuja.

Nyt rangaistuslaukauskilpailussa ei näkynyt harhautusta, vaan Forsberg laukoi kylmän viileästi Sveitsin maalivahdin Leonardo Genonin räpyläkäden yläpuolelle.

Forsbergin lisäksi ruotsalaisista rangaistuslaukauskilpailussa onnistui aiemmin ampunut Oliver Ekman-Larsson. Myös hän laukoi kiekon samaan paikkaan.

– Se ei ollut suunnitelmallista. Tarkoitus oli alun perin yrittää valelaukauksen jälkeen kääntää rystylle, mutta muutin viime hetkellä mieleni. Ja se toimi.

Miksi muutit suunnitelmaasi?

– Näin siellä tyhjän tilan.

Forsberg saapui vahvistamaan Ruotsia kesken turnauksen, kun Nashville Predatorsin kausi päättyi NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella.

Viime vuonna Stanley Cupin finaaleihin päässyt Predators oli ennakkosuosikki myös tänä keväänä, mutta jäi Winnipeg Jetsin jyrän alle.

Forsbergille maailmanmestaruus on oiva lohdutuspalkinto.

– Tämä korvaa sen pettymyksen. NHL:n pudotuspelin katsominen tekee pahaa, mutta minä olen nyt maailmanmestari. Saan vielä mahdollisuuteni voittaa Stanley Cupin.

Ruotsissa alkoivat sunnuntai-iltana mestaruusjuhlat.

– Aion vain seurata poikia. Kun he menevät kotiin, minä menen kotiin, Forsberg nauroi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt