Kommentti: Kiekkolegenda Matti Hagman näki Sebastian Ahossa samaa kuin itsessään – viimein suuri yleisö ymmärtää hänen peliälynsä

Julkaistu:

Kommentti
Matti Hagmanin mielestä päättyneen MM-turnauksen tähdistökentälliseen valittu Aho oli yhdessä asiassa muita selvästi edellä.
Muistan, kuinka kiekkolegenda Matti ”Hakki” Hagman hehkutti Sebastian Ahoa yhteisellä lounaallamme syksyllä 2015.

Vuonna 2016 edesmennyt Hagman, maailmankuulu peliälynero, näki vasta 17-vuotiaassa Ahossa paljon itseään.

– Olen seurannut säännöllisesti SM-liigaa, mutta Aho on ensimmäinen pelaaja vuosikausiin, joka tuntuu ymmärtävän peliä samalla tavalla kuin meikäläinen. Muut eivät siihen ole kyenneet, Hakki jutteli.

HIFK:n legendaarinen lättykone näki heti etiäisen, joka konkretisoitui suurelle yleisölle kunnolla vasta nyt Tanskan MM-kisoissa.


Aho loisti jo vuodenvaihteen 2016 nuorten MM-kisoissa mutta jäi hehkutuksessa pahasti Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven jalkoihin. Todellisuus hämärtyi.

Olin kisojen jälkeen Hagmanin kanssa yksiselitteisesti samaa mieltä siitä, että iso kuva jäi paitsioon: suomalaislahjakkuuksista Aho oli jo tuolloin omaa luokkaansa jääkiekon kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Hän todella muistutti Hagmania.

Olen Ahon puolesta iloinen, että näiden MM-kisojen myötä hänen tähtiluokan osaamisensa on viimein tullut selväksi kaikille.

Ongelma on tässä kohdin ainoastaan siinä, että hän teki kisoissa jopa ”liikaa” tehopisteitä. Voi olla, että jatkossa Ahoa aletaan arvostaa pitkälti pistelinkona ja hänen NHL-pelejäänkin arvioidaan nimenomaan tältä kantilta.

Vaarana on, että todellisuus hämärtyy taas. Todellisuudessa tehopisteillä on vain marginaalinen merkitys Ahon suuruudessa.

Sebastian Aho valittiin sunnuntaina päättyneiden Tanskan MM-kisojen tähdistökentälliseen. Aho teki kisoissa tehot 9+9=18. 20-vuotias pelaaja voitti turnauksen maalikuninkuuden, ja hänet valittiin kisojen parhaaksi hyökkääjäksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt