MM-kiekko

MM-sensaatio jäi toteutumatta – Sveitsin kapteeni pettymyksestään C Morella: ”Yksi suurimmista tappioista koskaan”

Julkaistu:

MM-kiekko
Sveitsi pääsi lähelle maailmanmestaruutta, mutta joutui lopulta katsomaan Ruotsin kultajuhlia.
Jääkiekon MM-finaalista ei olisi voinut tulla juuri jännittävämpää näytöstä. Ennakkosuosikki Ruotsi joutui sunnuntai-iltana erittäin koville historiansa ensimmäistä MM-kultaa tavoitelleen Sveitsin kanssa.

NHL-tähtiä vilissyt Tre Kronor piti kuitenkin pintansa ja vei kultamitalit rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Sinikeltaisten sankareiksi nousivat rankkareissa osuneet Oliver Ekman-Larsson ja Filip Forsberg.

Sveitsin pelaajat olivat finaalitappion jälkeen maansa myyneitä. Joukkueen kapteeni Raphael Diaz tiivisti murtuneen joukkueen tunnelmat C Moren lähetyksessä ottelun jälkeen.

– Juuri nyt on vaikeaa. Tämä on yksi suurimmista tappioista koskaan. Kun on niin lähellä maailmanmestaruutta ja häviää rankkareissa... Se on todella rankkaa, puolustaja kommentoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sveitsi ylsi joka tapauksessa MM-turnauksessa upeaan suoritukseen. Ennakkoluulottomasti pelannut joukkue kaatoi pudotuspeleissä Suomen ja Kanadan. Diaz kehui joukkueensa puolustuspeliä ja yhteishenkeä, joka nousi turnauksen kuluessa ainutlaatuiselle tasolle.

– Joukkuehenki oli uskomaton, kaikki kamppailivat toistensa puolesta. Tämä oli helkkarinmoinen turnaus Sveitsille. Luulen, että tämä auttaa Sveitsin jääkiekkoa tulevaisuudessa, kapteeni tiivisti.

MM-hopea oli Sveitsin historian kolmas. Edelliset hopeamitalit tulivat vuosina 1935 ja 2013.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt