MM-kiekko

Venäjällä selitellään yhä jättimäistä MM-pettymystä – päävalmentajalta kova väite pelaajistaan

Julkaistu:

MM-kiekko
Venäjän tuore päävalmentaja Ilja Vorobjev on saanut vastata lukuisiin kysymyksiin alle odotusten menneiden jääkiekon MM-kisojen jälkeen.
Tanskan MM-kisat olivat Venäjän jääkiekkomaajoukkueelle karvas pettymys. Joukkue putosi kisoista puolivälierissä kärsittyään Kanadalle 4–5-jatkoaikatappion.

Kiekkohuuma on ollut itänaapurissa nousussa venäläisten OAR-joukkueen voitettua helmikuussa Etelä-Koreassa olympiakultaa. Menestysodotukset olivat Tanskassakin tapissa, mutta toisin kävi.

Jälkipyykkiä on pesty kiivaasti. MM-turnauksen alla maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi nimitetty Ilja Vorobjev on saanut selitellä, miksei hänen ryhmänsä yltänyt mitalipeleihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013.

Vorobjev ei ole halunnut ottaa mahalaskua omaan piikkiinsä. Valmentaja sanoi, ettei hänellä ole käytössään tarpeeksi laadukkaita pelaajia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vorobjevin mukaan 1990-luvun lamavuodet ovat syy vallitsevaan tilanteeseen. Neuvostoliiton romahdus 1990-luvun alussa syöksi Venäjän kaoottiseen tilaan, ja valtaosa väestöstä joutui kamppailemaan selviytyäkseen.

– Kanadan valmentaja sanoi hyvin, että heillä on vuonna 1987 syntynyt Sidney Crosby ja vuonna 1997 syntynyt Connor McDavid. Heillä on valtava taitotaso. Kaikki on kiinni jääkiekkokouluista ja pelaajien kehittämisestä. 1990-luvulla maamme oli romahtanut, ja nyt korjaamme niitä hedelmiä. Maajoukkueella ei ole käytössään tarpeeksi pelaajia, hän selitti venäläistoimittajille.


Vorobjev tuli maajoukkueen päävalmentajaksi huhtikuussa, kun menestysluotsi Oleg Znarokin kerrottiin yllättäen jättävän tehtävänsä.

Znarokin vetäytyminen sivuun juuri ennen MM-kisoja herätti runsaasti kysymyksiä ja spekulaatiota. MM-pettymyksen jälkeen moni on kaipaillut lukuisia MM-mitaleja ja olympiakultaa saavuttanutta latvialaisluotsia takaisin joukkueen käskyttäjäksi.

Latvian jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Kirovs Lipmans kritisoi R-Sportille tapaa, jolla Venäjän lajiliitto kohteli Znarokia.

– Minuun sattuu katsoa, miten häntä kohdeltiin Venäjän maajoukkueessa. Hänen sanottiin olevan väsynyt (ja jättäneen siksi pestinsä), mutten usko siihen. Kun kyseessä on ihminen, joka on kulkenut tuollaisen matkan, väsymys ei voi olla selitys. Kaikille on selvää, että siellä tapahtui jotain vakavampaa, mutten aio spekuloida sitä enempää.

Znarok itse on pysytellyt vähäsanaisena. Hän kommentoi Venäjän puolivälierätappiota lyhyesti moskovalaiselle Govorit Moskva -radiokanavalle.

– Hyvä joukkue, hyvää peliä. Minun käy poikia sääliksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt