Kiusallisen skandaalin ei haluta toistuvan MM-kiekkofinaalissa – molemmille joukkueille tehtiin pelisäännöt selviksi

Julkaistu:

MM-kiekko
Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF yrittää välttää tammikuun mitaliskandaalin toistumisen.
Ruotsi ja Sveitsi kohtaavat jääkiekon MM-finaalissa sunnuntai-iltana kello 21.15. Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla on vielä tuoreessa muistissa tammikuun nuorten MM-finaali, jossa kohtasivat Ruotsi ja Kanada.

Ottelun jälkeen syntyi kohu, kun osa hävinneistä ruotsalaispelaajista ja valmentajista ei halunnut kantaa hopeamitalia kaulassaan. Käynnissä olevissa aikuisten MM-kisoissakin pelannut Lias Andersson viskasi jopa omansa katsomoon.

IIHF tulistui ruotsalaisten käytöksestä, sillä liiton sääntöjen mukaan mitaleita on pidettävä kaulassa päätösseremonian ja sitä seuraavien mediavelvollisuuksien ajan.

Liitto langetti taannoin kolmelle ruotsalaisvalmentajalle sekä viidelle pelaajalle rangaistuksia nuorten finaalin mitaliskandaalista. Rangaistukset olivat kovimmillaan neljän ottelun pelikieltoja.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto suhtautuu nyt erityisellä varovaisuudella aikuisten MM-finaaliin. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että sekä Ruotsin että Sveitsin edustajat kutsuttiin lauantai-iltana palaveriin mitaliasian tiimoilta.

– En ollut mukana nuorten kisoissa, mutta asia ei ole ehkä ollut kaikille tarpeeksi selvä aiemmin. Nyt kaikki tietävät homman nimen ja kuinka käyttäytyä, Tre Kronorin joukkueenjohtaja Lars-Henry Köhler sanoi Aftonbladetille.

– Erityisesti korostettiin, että pelaajien on pidettävä mitalia kaulassaan. Lisäksi kerrottiin, kuinka kauan hävinneen joukkueen täytyy pysyä jäällä.

Ruotsin ja Sveitsin välinen MM-finaali käynnistyy kello 21.15 IS seuraa sitä hetki hetkeltä.

Aiemmin sunnuntaina pelatussa pronssiottelussa USA vei himmeimmät mitalit voitettuaan Kanadan 4–1.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt