Kommentti: MM-tähden käsittämätön törkytemppu kuitattiin olankohautuksella – ratkaisu lähettää selvän viestin - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

Kommentti: MM-tähden käsittämätön törkytemppu kuitattiin olankohautuksella – ratkaisu lähettää selvän viestin

Julkaistu: 20.5.2018 18:04

Miten on mahdollista, että Johnny Gaudreau ei saanut pelikieltoa? kirjoittaa Tuomas Nyholm.

Lauantain Ruotsi–USA-MM-välierässä nähtiin harvinainen episodi. USA:n tähtipelaaja Johnny Gaudreau löi Ruotsin puolustajaa Hampus Lindholmia mailalla takaapäin.

Gaudreau oli jo menossa vaihtoon, mutta hän lähtikin vielä Lindholmin perään ja löi tätä mailalla. Takaapäin. Niskan alapuolelle. Ihan kunnolla huitaisi.

Video löytyy täältä, ja se on uskomatonta katsottavaa.

Vielä uskomattomampaa on, ettei Gaudreau saanut tempustaan pelikieltoa Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä. Miten se on mahdollista? Viikateisku, takaapäin, mailalla, osuma niskan alapuolelle?

Tätä kirjoitettaessa Gaudreau pelaa pronssiottelua Kanadaa vastaan.

Toistan: Miten tämä on mahdollista? Kahden minuutin rangaistus siitä, että iskee vastustajaa takaapäin mailalla yläselkään?

Täysin poikkeuksellinen teko, jonka vaarallisuutta vain lisää se, ettei kukaan pelaaja osaa ennakoida tuollaista ylilyöntiä. Kenelle tulee edes mieleen tehdä jotakin tuollaista, jotakin noin vaarallista?

Uskomatonta pelleilyä

On tämä kerta kaikkiaan uskomatonta pelleilyä. Eikä mikään koskaan muutu – koska miksi muuttuisi? Kuka asian muuttaisi? Sillä onhan tämä nyt aivan selvä viesti kaikille lätkän parissa toimiville: IIHF:ää ei kiinnosta.

Jos vastaava tapahtuisi NHL:ssä, tuomio olisi varmuudella erittäin kova. Samoin Suomessa – tai missä tahansa liigassa, jossa pelaajien turvallisuuteen suhtaudutaan vakavasti.

IIHF näkee paljon vaivaa tuodakseen MM-kisat esiin jonkinlaisena huippujääkiekkoilullisena tapahtumana, jossa ratkotaan maailman parhaan jääkiekkomaan titteli. Mutta ei se niin ole.

MM-kisat ovat karnevaalikonsepti, jossa urheilu ei ole keskiössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?