MM-kiekossa käsittämätön ratkaisu – asiantuntija repesi nauruun: ”Huumoripäätöshän tämä on” - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

MM-kiekossa käsittämätön ratkaisu – asiantuntija repesi nauruun: ”Huumoripäätöshän tämä on”

USA:n Johnny Gaudreau selvisi ilman pelikieltoa.

Julkaistu: 20.5.2018 16:11

Johnny Gaudreau ei saanut pelikieltoa.

Yhdysvaltain joukkueen tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau on mukana joukkueensa kokoonpanossa sunnuntain pronssiottelussa Kanadaa vastaan.

Toisin sanoen Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hiljaisuudella oli odotettu seuraus. Gaudreau selvisi ilman mitään jälkiseuraamuksia tilanteesta, joka pöyristytti kiekkoyleisöä lauantain välieräottelussa Yhdysvallat–Ruotsi.

Gaudreau löi Ruotsin puolustajaa Hampus Lindolmia kaksin käsin mailalla selkään, kun Lindholm oli hetkeä aiemmin taklannut häntä puhtaasti.

Moni piti tilannetta ulosajon arvoisena, mutta Gaudreau selvisi kaksiminuuttisella.

– Gaudreaulla meni tunteisiin. Nämä ovat aina sellaisia, että pitäisi uskaltaa antaa sellainen tuomio, jolla ilmoitetaan, ettei näitä sallita. Ihan se ja sama, onko kuppi mennyt nurin, Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen linjaa.

Jääkiekkovalmentaja Ismo Lehkonen on IS:n asiantuntija.

Tapaus ei ole ainutlaatuinen MM-kiekossa. Monesti turnauksissa on käynyt niin, että mitä suurempi tähti ja mitä suuremmasta joukkueesta, sitä kevyemmin kurinpito on asioihin suhtautunut.

– Tiettyä politikointia ja taktikointia on jatkuvasti. Jos joku höpöttää muuta, niin puhuu omiansa, Lehkonen sanoo.

USA hävisi välierän 0–6.

Gaudreaun törkeä teko oli myös sikäli yllättävä, että pienikokoinen taitoniekka on muun muassa viime vuonna palkittu NHL:n herrasmiespelaajana Lady Byng Trophylla.

Gaudreau teki NHL:ssä tällä kaudella 24+60=84 pistettä 80 ottelussa. MM-kisoissa hänellä on yhdeksän tehopinnaa (1+8) yhtä monesta pelistä.

Lehkosen mielestä kurinpitoratkaisut kannattaisi ulkoistaa Pohjois-Amerikkaan, NHL:n ammattimiehille.

– Siellä ei enää tähän aikaan juuri pelata. Miksei näitä voisi ulkoistaa sinne? Lehkonen kysyy.

Jos Gaudreaun tilannetta ajatellaan huumorin kautta, ehkä IIHF:n ratkaisu olla antamatta pelikieltoa onkin kaikkein suurin rangaistus Calgary Flamesin tähdelle. Pohjoisamerikkalaiset harvoin syttyvät pronssipeleihin – eikä valmistautuminenkaan välttämättä ole kaikkein ammattimaisin.

– Totta! Ja huumoripäätöshän tämä onkin, Lehkonen naureskelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?