MM-kiekko

Jere Lehtinen liikuttui upeasta kunnianosoituksesta – ”Ilman tukeanne tämä ei olisi ollut mahdollista”

Julkaistu: , Päivitetty:

mm-kiekko
Jere Lehtinen nimettiin Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriaan.
Suomen jääkiekkolegenda Jere Lehtinen, 44, nimettiin lauantaina Kööpenhaminassa virallisesti IIHF:n Hall of Fameen eli kunniagalleriaan.

Lehtisen liikuttui kyyneliin puheessaan, jossa hän kiitti vanhempiaan, veljeään ja omaa perhettään.

– Ilman tukeanne tämä ei olisi ollut mahdollista, Lehtinen sanoi IIHF:n julkaisemalla videolla.

Lehtinen, nykyinen Leijonien GM, voitti upealla urallaan muun muassa maailmanmestaruuden ja kolme MM-hopeaa sekä talviolympiakisoissa hopean ja kolme pronssia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän saavutti myös kaikkein suurimman jääkiekkopalkinnon eli Stanley Cupin. Dallasissa 1999 mestaruutta juhlinut Lehtinen valittiin lisäksi kolme kertaa NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi (Frank J. Selke Trophy).

Lehtisen pelinumero on jäädytetty Dallasissa. Saman kunnian hänelle soi hieman aiemmin nyt jo edesmennyt Espoo Blues, entinen Kiekko-Espoo, jota Lehtinen oli nostamassa SM-liigaan.
Lehtisen joukkuekaveri maajoukkueesta ja Dallasista, hiljattain uransa lopettanut Niklas Hagman kuvaili Lehtisen suuruutta jääkiekkoilijana IS:n haastattelussa näin:

– Voisin melkein sanoa, että Jere menee listan ykköseksi, kun mietin omaa kautta aikojen jääkiekkoilijaani. Hän pystyi tekemään ihan mitä vain: maaleja, blokkaamaan laukauksia, pelaamaan yli- ja alivoimaa... Koitin itsekin olla vähän hyvä kaikessa, kun en ikinä ollut mikään tähtipelaaja. Jere on se, joka löytyy tietosanakirjasta täydellisen all around -pelaajan kohdalta. Arvostukseni häntä kohtaan on todella suurta.

Lehtisen lisäksi IIHF:n Hall of Fameen nimettiin NHL-suuruudet Rob Blake, Chris Chelios ja Daniel Alfredsson sekä Philippe Lacarriere, Bob Nadin, Jesper Damgaard ja Kirovs Lipmans.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt