MM-kiekko

Sveitsin sankarilta odottamaton ratkaisu välierän jälkeen – ”Hän oli varmaan täysin puhki”

Julkaistu:

MM-kiekko
Sveitsin mainio maalivahti Leonardo Genoni ei ollut juttutuulella voitosta huolimatta.
Ensin Sveitsi pisti Leijonat laulukuoroon MM-kisoissa. Sen jälkeen se sysäsi jääkiekon mahtimaa Kanadan pronssiotteluun.

Yksi Sveitsin sankareista MM-välierässä oli maalivahti Leonardo Genoni. Genoni torjuu hieman omintakeisella ja useissa tilanteissa nykyoppien vastaisella tyylillä. Mutta tyylistä viis, kiekot pysähtyvät. Lauantaina Genonille kirjattiin muhkeat 43 torjuntaa.

Erityisesti päätöserässä Genoni oli ilmiliekeissä ja tylsytti Kanadan yritykset huippupelastuksillaan.

Genoni oli äärimmäisen keskittyneen oloinen välieräpelin jälkeen. Hän piti tiukasti maskinsa päässä ja marssi lehdistön ohi useista haastattelupyynnöistä huolimatta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yleensä pelaajat pysähtyvät toimittajien eteen lähes poikkeuksetta antamaan lausuntoja – etenkin voitetun pelin jälkeen.

Sveitsin voittomaalin tehneeltä Gaetan Haasilta tiedusteltiin Genonin toimista.

– Voi olla, että Leonardo oli vain täysin puhki. Ehkäpä hän tarvitsee vain lepoa ollakseen valmiina MM-finaalia varten, Haas sanoi hymy huulillaan.

MM-loppuottelussa Sveitsiä vastaan luistelee Ruotsi. Samat joukkueet pelasivat MM-kullasta vuoden 2013 MM-turnauksessa. Tuolloin Tre Kronor voitti maailmanmestaruuden.

Tanskan MM-jäillä joukkueet kohtasivat alkusarjapelissä, jossa Ruotsi oli parempi numeroin 5–3.

– Tarvitsemme yhden askeleen peliimme lisää. Sitä yritämme ja mestaruutta tietysti tavoittelemme, Haas sanoi.

– Kohtasimme Ruotsin alkusarjassa, joten tiedämme, mitä sieltä on tulossa. Jos pelaamme samalla tavalla kuin Kanadaa vastaan, kaikki on mahdollista, Haas myhäili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt